სალათი მოხარშული ქათმით და ქლიავით
გემრიელი სალათი მოხარშული ქათმით და ქლიავით უბრალოდ გვაოცებს გემოს წარმატებული კომბინაციით. თუ არ იცით რა მიირთვათ სუფრაზე, ეს კერძი დაგეხმარებათ. თანაც მისი მომზადება იოლია.
მხოლოდ წინასწარ უნდა მოხარშოთ კვერცხი და ხორცი. ამ სალათის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათმის ნებისმიერი ნაწილი. ეს შეიძლება იყოს მკერდის ან ბარძაყის ფილე. ბოლო ვარიანტი ყველაზე იდეალური არჩევანია, რადგან ასეთი ხორცი მაქსიმალურად წვნიანია.
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი სალათი მოხარშული ქათმით და ქლიავით
რბილი და ხორციანი ქლიავი არ საჭიროებს გაჟღენთვას. თუ მყარ ჩირს წააწყდებით, უნდა შეავსოთ ცხელი წყლით და 20 წუთით გააჩეროთ სამზარეულოში. ამის შემდეგ ქლიავი გაცილებით რბილი და გემრიელი გახდება.
ინგრედიენტები
ქათმის მკერდი 350 გრ
ქლიავი 150 გრ
კიტრი 400 გრ
კვერცხი 5 ც.
მაიონეზი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მომზადება
ქათამი მოხარშეთ მსუბუქად დამარილებულ წყალში მზადყოფნამდე. ბულიონთან ერთად ტაფაში (მეტი სიჟღინთვისთვის) გავაციოთ.
მოხარშეთ კვერცხები მაგრად. გააცივეთ და გააცალეთ კანი. კვერცხები დავჭრათ თხელ ზოლებად.
კიტრი კარგად გავრეცხოთ. ჩვენ ვჭრით მათ ისევე, როგორც წინა ინგრედიენტი. კვერცხს დაუმატეთ კიტრი.
ქლიავი გარეცხეთ თბილი წყლით. გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. ქლიავი დავჭრათ თხელ ზოლებად. დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს.
ქათმის ხორცი გავწეწოთ. დაუმატეთ დაჭრილი კიტრი, კვერცხი და ქლიავი. ყველაფერს წიწაკას და მარილს ვამატებთ.
სალათი შეაზავეთ მაიონეზით. ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად აურიეთ.
ამგვარად, მაცივარში მის გაჟღენთვას კიდევ ერთი საათის ლოდინი დასჭირდება. სხვათა შორის, თუ გსურთ, რომ ეს სალათი ქათმით და ქლიავით კიდევ უფრო გემრიელი გახადოთ, დაამატეთ ნიგოზი. დაჭერით დანით, შემდეგ დანარჩენ ინგრედიენტებს დაუმატეთ და ყველაფერი კარგად აურიეთ. სადღესასწაულო სუფრისთვის მდიდრული კერძი მზადაა! მისი გემო გულგრილს არ დაგტოვებთ.