ხელნაკეთ დესერტზე უკეთესი არაფერია. მით უმეტეს, თუ ისინი მზადდება მარტივად და უპრობლემოდ. და ჩვენ გვაქვს ერთ-ერთი ასეთი რეცეპტი თქვენთვის. დღეს ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ ნამცხვარი. ეს მარტივი, მაგრამ ძალიან დელიკატური დესერტი აუცილებლად დაგიპყრობთ ერთხელ და სამუდამოდ.
როგორ მოვამზადოთ ფაფუკი ნამცხვარი
ბისკვიტის ინგრედიენტები
80 გრ ფქვილი
30 გრ კაკაო
1 ჩ.კ. ფქვილი
3 კვერცხი
180 გრ შაქარი
100 მლ რძე
50 მლ მცენარეული ზეთი
ინგრედიენტები კრემისთვის
300 მლ არაჟანი
100გრ ხაჭო
3 ს.კ. შაქრის ფხვნილი
1 ს.კ. კაკაო
მინანქრის ინგრედიენტები
40 გრ კაკაო
50 გრ შაქარი
200 მლ რძე
20 გრ კარაქი
მომზადება
დავიწყოთ ბისკვიტით. პატარა კონტეინერში აურიეთ ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი. ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხები მწიკვი მარილით, სანამ არ გახდება ფუმფულა. შემდეგ ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი, მუდმივად ათქვიფეთ. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
შემდეგ კვერცხებს დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და ნახევარი რძე. დარჩენილი 50 მლ რძე დაგვჭირდება ბისკვიტის დასანამად. კვლავ ათქვიფეთ ნარევი. ახლა ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი, მუდმივად ურიეთ. მოზილეთ ცომი. აიღეთ საცხობი ფორმა, წაუსვით კარაქი და შემდეგ მოაყარეთ ფქვილი. ჩაასხით ცომი ფორმაში, გაათანაბრეთ და შედგით ღუმელში 30-35 წუთით. ტემპერატურა 170 გრადუსი. შემდეგ დატოვეთ ბისკვიტი გასაცივებლად.
ახლა მოვამზადოთ მინანქარი. ქვაბში აურიეთ კაკაო და შაქარი, შემდეგ დაამატეთ რძე. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაამატეთ დარჩენილი რძე. შემდეგ დადგით ცეცხლზე. როგორც კი ადუღდება, მოხარშეთ მინანქარი დაახლოებით 20 წამის განმავლობაში. არ დაგავიწყდეთ გამუდმებით მორევა. ნარევს ცეცხლიდან გადმოღებისთანავე დაუმატეთ კარაქი და აურიეთ. გააგრილეთ მინანქარი.
სანამ ყველაფერი გაცივდა, მოვამზადოთ კრემი. ამისთვის მიქსერით აურიეთ არაჟანი, ხაჭო და შაქრის პუდრა. როცა მასა ფუმფულა და ერთგვაროვანი გახდება, დაამატეთ კაკაო. ისევ კარგად აურიეთ.
ახლა მოდით ავაწყოთ ჩვენი ნამცხვარი, შეგიძლიათ გააკეთოთ პირდაპირ იმ ფორმით, რომელშიც გამომცხვარი იყო ნამცხვარი. თავად ბისკვიტი კბილის ჩხირით უნდა დაიხვრიტოს და რძით დაინამოს. ზემოდან მოასხით არაჟნის კრემი, თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ კი ფრთხილად დაასხით მინანქარი ყველაფერს. შემდეგ ნამცხვარი შედგით მაცივარში მთელი ღამით, რომ გაიჟღინთოს.
ახლა თქვენ იცით, როგორ გააკეთოთ ნამცხვარი. მაცივარში ღამის გათევის შემდეგ, განსაცვიფრებელი ხელნაკეთი დესერტი მზად არის. ახლა რჩება მხოლოდ ფინჯანი ყავის მოდუღება და შოკოლადის ნამცხვრის დაგემოვნება. გემრიელად მიირთვით!