10 წუთში ვამზადებ ამ საოცარ დესერტს, რომელიც პირში დნება!

by ekaterine

პლომბირის ტორტი პეჩენიებით გამოცხობის გარეშე

მიუხედავად ჩემი დიდი კულინარიული გამოცდილებისა, ნამცხვრები დიდი ხანია არ გამიკეთებია. ეს დესერტები ყოველთვის რთულად მეჩვენებოდა, ღუმელთან ნახევარი დღე მაინც მჭირდება. ვფიქრობ, ბავშვობაში საკმარისად ვუყურებდი, როგორ ამზადებდა დედაჩემი  ნაპოლეონს. ჩემი პირველი საკონდიტრო წარმატება იყო ნაყინის ნამცხვარი, რომელმაც შეცვალა ჩემი აზრი ამ ტიპის დესერტზე.

გამოდის, რომ გემრიელი და ელეგანტური ნამცხვრების მომზადება შეიძლება სწრაფად, უპრობლემო ცომით და მარტივი კრემით.

როგორ მოვამზადოთ ნაყინის ნამცხვარი

ეს ნამცხვარი განსხვავდება დესერტების უმეტესობისგან, რომელსაც წააწყდებით. მის ინგრედიენტებში ვერ ნახავთ ფქვილს, ჟელატინს, კარაქს ან მცენარეულ ზეთს. თქვენ არც კი გჭირდებათ ღუმელის ჩართვა! ამ დესერტს მხოლოდ ერთი სირთულე აქვს: მაცივრიდან გამოსვლის მოლოდინი!

ინგრედიენტები

ნამცხვრები 180 გრ

რძე 550 მლ

გული 2 ც

სიმინდის სახამებელი 50 გრ

შესქელებული რძე 200 გრ

ხაჭო 120 გრ

თეთრი შოკოლადი 150 გრ

მომზადება

თითოეული პეჩენია ამოავლეთ 100 მლ რძეში და მოათავსეთ ფორმაში ძირზე და გვერდებზე.

გულები შეურიეთ 400 მლ რძეს, დაუმატეთ სიმინდის სახამებელი და შესქელებული რძე, აურიეთ. გააცხელეთ ნარევი შესქელებამდე, მუდმივად ურიეთ, სანამ პლომბირის კრემი ჯერ კიდევ გაზქურაზეა, შეურიეთ ნაღების ყველი. მასა უნდა იყოს ერთგვაროვანი.

ჩაასხით  კრემი პეჩენიებზე ტაფის ძირში. შემდეგ მოათავსეთ კიდევ პეჩენიის ფენა და ზემოდან დაასხით დარჩენილი კრემი. დესერტი გააგრილეთ მაცივარში.

დარჩენილი რძე გააცხელეთ თეთრ შოკოლადთან ერთად, სანამ ის მთლიანად არ გაიხსნება.
გაცივებულ დესერტს დაასხით შოკოლადის პომადკა და შედგით მაცივარში მზადყოფნამდე.

ეს ნაყინის ნამცხვარი შეიძლება 10 წუთში მომზადდეს. ასეთი სწრაფი დესერტი განსაკუთრებით გამოგადგებათ, როცა უცებ გემრიელად მოგინდებათ, მაგრამ სახლში არაფერია. გარდა ამისა, ეს  ნამცხვარი ძალიან ელეგანტური გამოდის. დარწმუნებული ვარ, მან დაიმსახურა თავისი ადგილი თუნდაც ყველაზე დიდებულ დღესასწაულზე!

Related Articles