ნაზი შოკოლადის ნამცხვარი ფქვილისა და კარაქის გარეშე
რას უკავშირებთ არაბულ სამზარეულოს? როგორც წესი, პირველი რაც მახსენდება, ცნობილი თურქული ტკბილეულია. მაგრამ, ამ აღმოსავლური სიტკბოს გარდა, ბევრი სხვა ღირსეული დესერტია. საუდის არაბეთელ შეფ-მზარეულთან საუბრის შემდეგ ყურადღება გავამახვილე რეცეპტზე, რომელსაც სკოლის მოსწავლეც კი მოამზადებს.
გთავაზობთ წარმოუდგენლად ნაზი შოკოლადის ნამცხვრის მომზადებას ფქვილის, კარაქისა და შაქრის გარეშე. საზღვარგარეთ ყოფნისას, ეს ტკბილეული შეგიძლიათ იპოვოთ მარტივი სახელწოდებით “შოკოლადის ღამე”. შეუძლებელია დაივიწყო მისი ჯადოსნური გემო და ეს ნამცხვარი უბრალოდ შესანიშნავად გამოიყურება! სურვილისამებრ, ცომს შეგიძლიათ დაუმატოთ ქიშმიში, გარგარის ჩირი ან ხმელი მოცვი. მოემზადეთ, არ ინანებთ!
მომზადების ნიუანსი
ეს დესერტი მზადდება აბსოლუტურად ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებისგან. ასევე სავსებით შესაძლებელია ამის გაკეთება ისეთი სამზარეულოს ტექნიკის გარეშე, როგორიცაა მიქსერი ან ბლენდერი. მითითებული მოცულობებით, ნამცხვარი მოკლე გამოდის, ამიტომ გამოიყენეთ პატარა ფორმა (დაახლოებით 16–20 სმ). უმჯობესია ავიღოთ “სუპერ ჰერკულესის” ტიპის ფანტელები.
ინგრედიენტები
შვრიის ფაფა 120 გრ
რძე 240 მლ
კვერცხი 2 ც
ბანანი 2 ც
ვანილინი 1 მწიკვი
კაკაოს ფხვნილი 40 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ
ნიგოზი გემოვნებით
შავი შოკოლადი 100 გრ
მომზადება
შვრიის ფაფას დაასხით 200 მლ ცხელი რძე და გააჩერეთ ადუღებამდე 10 წუთის განმავლობაში. ამასობაში კვერცხები გატეხეთ თასში.
გაასუფთავეთ ბანანი და აქციეთ პიურედ. კვერცხის თასში მოათავსეთ ბანანი და ვანილი და აურიეთ, კვერცხის ნარევში დაამატეთ კაკაოს ფხვნილი და ყველაფერი კარგად აურიეთ. მიღებულ მასას დაამატეთ გამაფხვიერებელი და კვლავ ათქვიფეთ. დავამატოთ ყველაფერი გაციებულ შვრიის ფაფას რძესთან ერთად და ავურიოთ.
საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და დაასხით ცომი. დაუმატეთ ნიგოზი და მოაყარეთ შოკოლადის ნაჭრები. გამოაცხვეთ დესერტი 180 გრადუსზე 15–20 წუთის განმავლობაში.
შოკოლადის ფილა გახეხეთ წვრილ ნაჭრებად. გაადნეთ შოკოლადი ცოტა ცხელ რძეში. ჩაასხით შოკოლადის ნარევი საკონდიტრო პარკში. შემდეგ დესერტზე გააკეთეთ ნიმუში.
შედეგად მიიღებთ წარმოუდგენლად გემრიელ შოკოლადის დესერტს ჩაისთვის. იმისთვის, რომ დესერტი უკეთ გაიჟღინთოს, ის მაცივარში მთელი ღამით უნდა დარჩეს. მაგრამ ეს არ არის აუცილებელი, გამოცხობიდან 20 წუთის შემდეგ მზად იქნება გამოსაყენებლად.