როდესაც ბავშვები ამ სუნს ✨ გრძნობენ, ისინი დილით საწოლიდან დგებიან არგუმენტებისა და წუწუნის გარეშე. აბა რა დააძინებთ, როცა იციან რა გემრიელობას ვამზადებ?

by ekaterine

ფუმფულა ფუნთუშები კეფირით ტაფაში

უბრალოდ არ შემიძლია ჩემი სკოლის მოსწავლეების საუზმობა სკოლამდე. ადრე, ჯერ კიდევ დაწყებით სკოლაში რომ სწავლობდნენ, ისეთი სიამოვნებით მიირთმევდნენ ფაფას, რომ დედას გული არ დასწყვეტოდა. ახლა კი სენდვიჩს არ ჭამენ. ჩვენ უნდა გავახაროთ ისინი ახალი ცომეულით. საბედნიეროდ, კეფირის ფუნთუშები სწრაფად მზადდება ტაფაში: სასიამოვნოა მათი მომზადება სკოლის დაწყებამდე.

სხვათა შორის, ჩემი ქმარიც აღფრთოვანებულია ასეთი ცომეულით. ცხელ კორჟიკებს ფრთხილად აშორებს ცხელ ტაფს და მაშინვე ასველებს არაჟანში. მას ასევე უყვარს მცენარეული ზეთით და ნიორით ზემოდან, თითქოს პოლტავის პამპუშკი იყოს. ცდად ღირს!

როგორ მოვამზადოთ კეფირის ფუნთუშები ტაფაში

პირადად მე უბრალოდ მიყვარს ცომეულის მომზადება კეფირით. საფუარის და გამაფხვიერებელი ფხვნილის გარეშე ხდება ფუმფულა და ელასტიური. ასეთი ფუნთუშები დიდი ხნით არ რჩება. საკმარისია დაამატოთ ჭიქა თბილი კეფირი, კვერცხი და 0,5 კგ-ზე ცოტა ნაკლები ფქვილი.

ინგრედიენტები

კეფირი 250 მლ

კვერცხი 1 ც

შაქარი 3 ს.კ.

მარილი 0,5 ჩ.კ

სოდა 0,5 ჩ/კ

ვანილი გემოვნებით

ძმარი 1 ჩ/კ

ხორბლის ფქვილი 450 გრ

კარაქი 30 გრ

მომზადება

ღრმა თასში ჩაასხით ოთახის ტემპერატურის კეფირი. მას დაუმატეთ შაქარი და მარილი. ასევე კვერცხიც და აურიეთ ყველაფერი სათქვეფით. შემდეგ ამ ნარევს დაუმატეთ სოდა და ძმარი. ისევ აურიეთ.

ბუშტები უნდა გამოჩნდეს. შემდეგ გაცრილი ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ კეფირის მასას თასში. გააკეთეთ თანდათან. მოზილეთ ელასტიური, მოქნილი ცომი. გამოვა გლუვი და ერთგვაროვანი. ცომს გადააფარეთ პირსახოცი და გააჩერეთ ნახევარი საათი. შემდეგ გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე ცომის თხელ ფურცლად. შეზეთეთ თხევადი კარაქით. გადაახვიეთ ფენა რულეტად, დაამაგრეთ კიდეები.

რულეტი  ოდნავ  გააბრტყელეთ.  დავჭრათ თანაბარ ნაჭრებად და მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე, რომელიც  პერგამენტით არის დაფარული.
ხვეულა ფუნთუშები შეწვით ტაფაზე დიდი რაოდენობით ზეთში. ფრთხილად ამოიღეთ ცომეული მაშებით ან ორი ჩანგლით, როგორც კი შეიბრაწება.

ფუნთუშები უნდა გაცივდეს. ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად, შეგიძლიათ მოათავსოთ ისინი ქაღალდის ხელახოცებზე. ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა ან დარიჩინის ფხვნილი. თუ ცომს ვანილი არ დაუმატეთ, მაშინ შეგიძლიათ  დაასხით მას ნივრის ან როზმარინის ზეთი. ასევე ძალიან გემრიელი გამოვა!

Related Articles