დელიკატური გოგრის დესერტი, რომელიც არ ცხვება
მაღაზიის თაროებზე ახლახან გამოჩენილ გოგრასთან გავლა შეუძლებელია. უყოყმანოდ ვიღებ შემოდგომის მშვენიერებას და სახლისკენ მიმავალ გზაზე ვფიქრობ, რას მოვამზადებ. დარწმუნებული ვარ, თქვენ უკვე სცადეთ სუპები, სალათები და სურნელოვანი ღვეზელები ამ ბოსტნეულით. მაგრამ ამჯერად გოგრის დესერტს გავაკეთებ!
ეს არის ნათელი და ფერადი დელიკატესი, რომელიც მთელ ოჯახს უყვარს. გოგრის დესერტის მოსამზადებლად არ გჭირდებათ ფქვილი, კვერცხი, კარაქი და თუნდაც შაქარი. ყველაფერს ზედიზედ არაუმეტეს 5 წუთი დასჭირდება. ეს არა მხოლოდ მარტივი და საბიუჯეტო კერძია, არამედ ძალიან ჯანსაღი კერძიც.
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი გოგრის დესერტი
თუ გოგრის ჟელეს სილიკონის ფორმებში ჩაასხავთ, არაფრით წასმა არ გჭირდებათ. მაგრამ თუ კონტეინერებად იყენებთ უბრალო მინის ფირფიტებს, აუცილებლად წაუსვით მზესუმზირის ზეთის თხელი ფენა.
ინგრედიენტები
გოგრა 500 გრ
წყალი 50 მლ
ჟელატინი 9 გრ
თაფლი 2 ს.კ.
ფორთოხალი 1 ც
ქოქოსის ფანტელები გემოვნებით
მომზადება
ჟელატინი გავხსნათ წყალში და დავტოვოთ აფუებამდე.
წინასწარ მოხარშულ და კუბებად დაჭრილ გოგრას დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი და თაფლი.
დააბლენდერეთ ინგრედიენტები პიურემდე.
მსუბუქად გაათბეთ ჟელატინის ნარევი და დაამატეთ გოგრის ნარევს. ინგრედიენტები ბლენდერით დააბლენდერეთ.
ცომი მოათავსეთ ფორმებში და შედგით მაცივარში გასამაგრებლად. სუფრასთან მიტანამდე დესერტს მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელები.
დააკორექტირეთ თაფლის რაოდენობა გოგრის მარტივი დესერტის მოსამზადებლად თქვენი გემოვნებით. ეს დამოკიდებულია თქვენს უპირატესობაზე და იმაზე, თუ რამდენად ტკბილია გოგრა. თუ სასურველია, თაფლი შეიძლება შეიცვალოს ჩვეულებრივი შაქრით. კერძი შეგიძლიათ დაამშვენოთ არა მხოლოდ ქოქოსის ფანტელებით, არამედ შოკოლადის ნაფხვენით. გემრიელად მიირთვით!