ასეთი საყვარელი დესერტი შეიძლება მიირთვათ დიეტაზეც კი ისე, რომ თავი დამნაშავედ არ იგრძნოთ.

by ekaterine

მაშინაც კი, თუ დიეტაზე ხართ, მთლიანად არ უნდა ამოიღოთ ტკბილეულით. თქვენ არ გჭირდებათ დესერტებზე უარის თქმა, მით უმეტეს, თუ იცით, როგორ გააკეთოთ ნათელი სტაფილოს ნამცხვარი გამოცხობის გარეშე. არ არის საჭირო კვერცხი ან კარაქი.

ამ გემრიელი დესერტის მომზადებისას შაქარიც კი არ გამოიყენება. ამის ნაცვლად, ჩვენ გირჩევთ აიღოთ ერითრიტოლი ან სტევია. ამ ბუნებრივ დამატკბობლებს შეუძლიათ შეცვალონ შაქარი და ამას აკეთებენ ისე, რომ თქვენ ვერ შეამჩნევთ განსხვავებას.

როგორ მოვამზადოთ სურნელოვანი სტაფილოს ნამცხვარი გამოცხობის გარეშე

რეცეპტში ბევრი ინგრედიენტის რაოდენობა მითითებულია ჭიქებში. ამ სტაფილოს დესერტის მომზადებისას გამოვიყენეთ 200 მლ ჭიქას. რაც შეეხება სტაფილოს, დაახლოებით 2,5 ჭიქა გახეხილი სტაფილო უნდა იყოს.

ინგრედიენტები

სტაფილო 5 ც

დარიჩინი 0,5 ც

დაფქული კოჭა 2 მწიკვი

მუსკატის კაკალი 1 მწიკვი

ქოქოსის ფანტელები 1 ჭიქა

ფინიკი 1 ჭიქა

ნიგოზი 1 ჭიქა

იოგურტი 300 მლ

სტევია გემოვნებით

ბრინჯის ფქვილი 3 ჩ.კ.

მომზადება

გაასუფთავეთ სტაფილო. გავხეხავთ წვრილ სახეხზე. გამოწურეთ ზედმეტი სითხე სტაფილოდან. მოათავსეთ ღრმა კონტეინერში.

ნიგოზი დააბლენდერეთ. ფინიკი გააჩერეთ თბილ წყალში 10 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ თესლი. ფინიკი მოათავსეთ ბლენდერის თასში ნიგოზთან. ყველაფერი ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე, გახეხილ სტაფილოს დაუმატეთ დაფქული მასა. დაუმატეთ ქოქოსის ფანტელები და დაფქული დარიჩინი. დაამატეთ ჯანჯაფილის ფხვნილი და მუსკატის კაკალი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.

კრემის მომზადება. ცალკე ღრმა კონტეინერში შეურიეთ სქელი იოგურტი ბრინჯის ფქვილსა და დამატკბობელს. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

ტორტის ფორმირება. სტაფილოს ნარევის პირველი ფენა მოათავსეთ ჭურჭელზე, მრგვალი ნამცხვრის სახით. წაუსვით კრემი.
შემდეგ ვაყალიბებთ  სტაფილოს მეორე ფენას (ამას ვაკეთებთ სამუშაო ზედაპირზე, რომელიც დაფარულია საკვები ცელოფნით). ნამცხვარი ფრთხილად გადაიტანეთ და მოათავსეთ კრემიან ტორტზე.

აწყვეთ ნამცხვარი, ფენების მონაცვლეობით. ზემოდან წაუსვით კრემი. შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.

ასევე გირჩევთ ნამცხვრის ზემოდან ნიგვზით მორთვას, . მაშინ მზა დესერტს სრულიად მდიდრული სახე ექნება.

 

Related Articles