უკრაინული სამზარეულოს ღირსეული კერძი! როგორც კი გასინჯავთ მათ, სამუდამოდ დაივიწყებთ კატლეტს.

by ekaterine

ყველა თავმომწონე დიასახლისმა იცის კლასიკური ხორცის კატლეტის რეცეპტი. საბჭოთა პერიოდში ხშირად ამზადებდნენ და ზოგს ახლაც ამზადებენ. ეს არის გემრიელი, მადისაღმძვრელი და მარტივი კერძი ლანჩისთვის ან ვახშმისთვის. თუმცა, დღეს შემოგთავაზებთ ბევრად უფრო არომატულ, საინტერესო და გემოვნებით უფრო მდიდარ კერძს – ვოლინის სტილის მაზურიკს. როგორც კი გასინჯავთ მათ, სამუდამოდ დაივიწყებთ ბანალურ ხაჭოსა თუ კატლეტს.

ინდაურის დაფქული ხორცის მაზურიკი დიდი პოპულარობით სარგებლობს უკრაინის ჩრდილო-დასავლეთში და შედის თანამედროვე უკრაინული სამზარეულოს 50 კერძის სიაში. ეს კერძი ძალიან მარტივი მოსამზადებელია და შედგება აბსოლუტურად ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებისგან. თავის არსში ეს არის წვნიანი ძეხვეული ყველით საფანელში ამოვლებული. მაგრამ მათ ნამდვილად აქვთ ჯადოსნური გემო.

მაზურიკის მთავარი ინგრედიენტი დაფქული ინდაურია, თუმცა ხშირად იყენებენ ქათმის და ინდაურის ხორცის ნარევს. ასევე, ორიგინალური მაზურიკი ვერ წარმომიდგენია მყარი ყველის და სურნელოვანი ნივრის გარეშე. მომზადების ყველაზე რთული ნაწილი, ალბათ, სერვირებაა.

ინგრედიენტები

დაფქული ინდაური 500 გრ

კვერცხი 2 ც

კარაქი 40 გრ

მყარი ყველი 40 გრ

რძე 1 ს.კ. ლ

მარილი 1 ჩ.კ

შავი პილპილი (დაფქული) 0,5 ჩ/კ

ნიორი 3 კბილი

ხახვის ფხვნილი 1 ჩ/კ

პურის საფანელი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

პირველ რიგში, დაიწყეთ დაფქული ხორცით. შეგიძლიათ შეიძინოთ უკვე მომზადებული მაღაზიაში ან გააკეთოთ სახლში. მეორე შემთხვევაში აუცილებლად უკეთესი გემო ექნება. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ დაფქული ხორცი მაქსიმალურად ერთგვაროვანი უნდა იყოს.

მოათავსეთ ღრმა თასში და დაუმატეთ შემდეგი ინგრედიენტები: კვერცხი, თბილი გამდნარი კარაქი, მარილი, პილპილი და სხვა სანელებლები, ერთი კოვზი რძე და გახეხილი ყველი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

შემდეგ ამ ნარევიდან გააკეთეთ პატარა სოსისები. დროდადრო დაასველეთ ხელები წყალში, შემდეგ ბევრად გაგიადვილდებათ მომზადება.

მზა ძეხვეული მოათავსეთ ფოლგადაფენილ ფურცელზე. საცხობი ფურცელი შედგით მაცივარში 40 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ცალკე თასში ჩაყარეთ პურის საფანელი და მოათავსეთ თითოეული მაზურიკი, შეწვით და მიირთვით.

ტაფა გავაცხელოთ მცენარეული ზეთით და მოვაყაროთ პრეპარატები. შეწვით საშუალო ცეცხლზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება ყველა მხრიდან. მზა მაზურიკი მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს.
ცხელი კერძი მოათავსეთ ლამაზ თეფშზე და მიირთვით თქვენს საყვარელ სოუსთან ან არაჟანთან და კამასთან ერთად. წიწიბურა ან პიურე ბოსტნეულის სალათით შესანიშნავია როგორც გვერდითი კერძი.

 

Related Articles