მე არ შემიძლია სუპების გარეშე ცხოვრება. შემიძლია მათი ჭამა ლანჩზე და ვახშამზე, პირველი და მეორე კერძად. დედაჩემი ბავშვობიდან მასწავლიდა, რომ ყოველდღე ცხელი წვნიანი უნდა ვჭამო. ეს სასარგებლოა! მაგრამ ქმარი და შვილები გულგრილები არიან პირველი კერძების მიმართ. იმისთვის, რომ ჩემი ოჯახი ჩემს მხარეს გადმომეყვანა, ჩემს კულინარიულ წიგნს ბევრი უჩვეულო რეცეპტი დავამატე. ფავორიტებს შორის არის მსუბუქი, თითქმის დიეტური “ბურთულების სუპი”. ასე ეძახიან მას ჩვენს ოჯახში.
წვნიანი ყველის ბურთულებით
კერძის დიეტური ვერსიაა წყალში ან ბოსტნეულის ბულიონში მომზადება. უფრო ნოყიერი იქნება ქათმის სუპი ყველის ბურთულებით და მოხარშული ქათმის ნაჭრებით. მაგრამ მიუხედავად მომზადების მეთოდისა, წვნიანი ყოველთვის შესანიშნავი გამოდის!
სუპის ინგრედიენტები
2,5 ლიტრი ქათმის ბულიონი ან წყალი
1 დიდი ხახვი
1 სტაფილო
5 საშუალო ზომის კარტოფილი
4 ს.კ. მცენარეული ზეთი
მწვანილი, მარილი, პილპილი გემოვნებით
ინგრედიენტები ბურთებისთვის
100 გრ ჰოლანდიური ყველი
1 კვერცხი
100-130 გ ფქვილი
2 ს.კ. რბილი კარაქი
მარილი გემოვნებით
მომზადება
დაიწყეთ სუპის მომზადება ყველის ბურთულებით. ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე, დაუმატეთ კარაქი, ფქვილი, კვერცხი და მარილი. მოზილეთ რბილი ცომი. შედგით მაცივარში 30 წუთით.
სანამ ცომი მაცივარშია, კარტოფილი დავჭრათ კუბიკებად და ჩავყაროთ ადუღებულ ბულიონში. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. სტაფილო და ხახვი გახეხეთ, ბოსტნეული მსუბუქად შეწვით მცენარეულ ზეთში და დაუმატეთ წვნიანს.
ამასობაში გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და გააკეთეთ პატარა ბურთულები, რომლებიც ზომით არ აღემატება თხილს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი არ მოიხარშება.
ჩაყარეთ ბურთულები ტაფაში სათითაოდ. აურიეთ და მოხარშეთ წვნიანი კიდევ 5-10 წუთის განმავლობაში (სანამ ბურთულები მზად არ იქნება).
როდესაც ბურთულები მზად იქნება, დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და გამორთეთ ცეცხლი. ჩაასხით გემრიელი წვნიანი თასებში და მოიწვიეთ თქვენი საყვარელი ადამიანები ლანჩზე. გემრიელად მიირთვით!