ვაშლის ყველაზე სქელი ჯემი ზამთრისთვის: რეცეპტი, რომელიც ოქროზე მეტად ფასობს!

by ekaterine

ზამთრისთვის სქელი ვაშლის ჯემის მომზადებით, შეგიძლიათ გადაჭრათ საკითხი, თუ რა შევსება უნდა დაამატოთ ცომეულს მთელი წლის განმავლობაში. ამასთან, ეს დელიკატესი კარგია, რადგან გამოცხობის დროს არ გაჟონავს ღვეზელებიდან. იდეალურია ყველანაირი შიგთავსიანი დესერტების დასამზადებლად!

გემრიელი ჯემის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზედმეტად მომწიფებული ან ნაკლის მქონე ხილიც.  შედეგად, თქვენ კვლავ მიიღებთ დაახლოებით 2,5 ლიტრი წარმოუდგენლად არომატული ხილის ჯემს, რომელიც შეიძლება წაისვათ თეთრ პურზე ან მიირთვათ ბლინებთან ან ჩიზქეიქებთან.

როგორ მოვამზადოთ სქელი ვაშლის ჯემი ზამთრისთვის

ხილის პიურეს საჭირო (ძალიან სქელ) კონსისტენციამდე მოხარშვას შეიძლება ერთი საათიდან ორ საათამდე დასჭირდეს. ჯემის მზადყოფნის დასადგენად საჭიროა მარტივი ტესტის ჩატარება. თეფში მოათავსეთ საყინულეში 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოვიღებთ. ცივ თეფშზე მოათავსეთ ვაშლის ნარევი. თუ ის არ იწყებს გავრცელებას, ეს ნიშნავს, რომ ჯემი უკვე საკმარისად შესქელდა.

ინგრედიენტები

ვაშლი 4 კგ

წყალი 150 მლ

შაქარი 1,7 კგ

ლიმონმჟავა 0,5 ჩ.კ.

მომზადება

კარგად გარეცხეთ ვაშლი. ამოიღეთ შიგთავსი და მოაჭერით დეფექტური ადგილები. არ მოაცილოთ კანი. ვაშლი დავჭრათ 4 ან 6 ნაწილად.


მოათავსეთ ხილი დიდ, მძიმე ფსკერის ქვაბში. ჩაასხით სუფთა წყალში.  დადგით გაზქურაზე,  საშუალო ტემპერატურაზე. ვაშლის ნაზავი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დროდადრო ურიეთ, ხილს დააფარეთ თავსახური. ადუღეთ ისინი დარბილებამდე (ამას დაახლოებით 40 წუთი დასჭირდება). შემდეგ კარგად ათქვიფეთ ვაშლი ბლენდერით, სანამ არ გახდება გლუვი. გაწურეთ წვრილ საცერში.

ჩაყარეთ შაქარი ქვაბში ვაშლის პიურესთან ერთად. ყველაფერი კარგად აურიეთ. შაქარი მთლიანად უნდა გაიხსნას. შემდეგ დაამატეთ ლიმონის მჟავა. ისევ აურიეთ.


ვაშლის სოუსის ქვაბი დადგით ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ შეამცირეთ სითბო საშუალოზე. მოხარშეთ ხილის პიურე, ენერგიულად ურიეთ გრძელი ხის კოვზით.
ვაშლის ნარევი მოხარშეთ 1,5–2 საათის განმავლობაში, სანამ არ შესქელდება.


შეავსეთ სტერილიზებული ქილები ცხელი სქელი ჯემით. მჭიდროდ დახურეთ კონტეინერები ხუფებით. დატოვე ისინი ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ მთლიანად არ გაგრილდება. არ გადაატრიალოთ ქილები თავდაყირა და არ გადააფაროთ საბანი.

სხვათა შორის, ასეთი დელიკატესის მომზადების შუა პერიოდში ვაშლებს შეგიძლიათ დაუმატოთ მოცხარი, ჟოლო, ალუბალი (თესლის გარეშე) ან სხვა კენკრა. შემდეგ მიიღებთ კომბინირებულ მურაბას ძალიან საინტერესო და მდიდარი გემოთი.

Related Articles