როცა ვაშლი მაქვს, ყოველთვის ამ გემრიელობას ვაცხობ.

by ekaterine

ნახევარი ჭიქა კეფირი და 30 წუთი არის ის, რაც გჭირდებათ არომატული ხელნაკეთი ცომეულის მოსამზადებლად. არც ისე ბევრია, არა? გამოაცხვეთ ფხვიერი ფუნთუშები ვაშლთან ერთად კეფირის გამოყენებით, შემდეგ კი თქვენი ოჯახი მოგთხოვთ მათ  ისევ მომზადებას.  თქვენც ვერ შეძლებთ წინააღმდეგობის გაწევას, რადგან ამ დელიკატესს აქვს შეუდარებელი გემო.

იმისდა მიხედვით, თუ რამდენად მჟავეა ვაშლი, რომელსაც აირჩევთ ამ დესერტისთვის, შეიძლება დაგჭირდეთ ნაკლები ან მეტი შაქარი. შევსების მომზადებისას ყურადღება გაამახვილეთ თქვენს გემოვნებაზე. და აუცილებლად გასინჯეთ ხილის მასა, რომ გაიგოთ საკმარისად დაატკბეთ თუ არა.

როგორ მოვამზადოთ არომატული ნამცხვრები ვაშლით კეფირის გამოყენებით

რეცეპტში მითითებული ინგრედიენტების რაოდენობით მიიღებთ დაახლოებით 16 გემრიელ ფუნთუშას. გახსოვდეთ, რომ ისინი ერთმანეთისგან დაშორებით უნდა განთავსდეს საცხობ ფირფიტაზე. არ მოათავსოთ ცომის ნაჭრები ერთმანეთთან ახლოს.

ინგრედიენტები

ვაშლი 6 ც

შაქარი 4 ს.კ.

ვანილის შაქარი 1 ც.

კვერცხი 1 ც.

კვერცხის გული 1 ც.

გამაფხვიერებელი 1 ს.კ

მარილი 1მწიკვი.

კეფირი 130 მლ

ხორბლის ფქვილი 300 გ

კარაქი 140 გ

რძე 1 ს.კ.

მომზადება

მოამზადეთ ხილის შიგთავსი. გაასუფთავეთ ვაშლები.  ვაშლი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.

ტაფაზე გაადნეთ 20 გრ კარაქი. დაალაგეთ ვაშლები. დაუმატეთ ვანილის შაქარი და 2,5 ს.კ.  ჩვეულებრივი შაქარი. ვაშლი ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე, მოხარშეთ ხილის ნარევი 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ დარბილდება და სითხე მთლიანად აორთქლდება. შიგთავსი გავაციოთ.

მოამზადეთ ცომი. აიღეთ კვერცხი და გააცალკევეთ ცილა გულისაგან. კეფირს დაუმატეთ 1 კვერცხის გული და 1,5 ს/კ. შაქარი. აურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად.

ცალკე დიდ კონტეინერში აურიეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან და მარილთან. მშრალ ინგრედიენტებს დაუმატეთ 120 გრ ცივი კარაქი. ყველაფერი ხელებით ასვრიმეთ, სანამ წვრილ ნამსხვრევებად იქცევა.
მიღებულ მასაში ჩაასხით კეფირის ნარევი. მოვზელთ ერთგვაროვან, გლუვ ცომს, რომელიც ხელებზე არ ეწებება. მოათავსეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 15 წუთით.

ცომი გაყავით 2 თანაბარ ნაწილად. ერთი მათგანი გააბრტყელეთ თხელ მართკუთხა ფენად. სილიკონის ჯაგრისით გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის ცილა მთელ ზედაპირზე.

ზემოდან წაუსვით ვაშლის მთლიანი შიგთავსის ნახევარი. თანაბრად გადაანაწილეთ ცომზე. გადაახვიეთ ყველაფერი მჭიდრო რულეტად. დავჭრათ ნაჭრებად, რომლის ზომა არის დაახლოებით 4 სმ. იგივე გაიმეორეთ დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად, მოათავსეთ ისინი საცხობი ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. წაუსვით მათ კვერცხის გული, ოდნავ ათქვეფილი რძით. საცხობი ფურცელი შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20–25 წუთის განმავლობაში.

ეს ორცხობილა ვაშლის შესანიშნავი შიგთავსით არის ის, რაც გჭირდებათ შემოდგომის მყუდრო საღამოებისთვის. მოამზადეთ თქვენი საყვარელი ჩაი ლიმონის ან თაფლის დამატებით. მოხერხებულად დაჯექით ტელევიზორის წინ, გაეხვიეთ საბანში და დაიწყეთ ახლად გამომცხვარი ფუნთუშების მირთმევა.

Related Articles