ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ნამდვილ ნაყინს ჭამ. თან რა გემო აქვს!

by ekaterine

რომით გაჟღენთილი ჰაეროვანი შოკოლადის ღრუბლის და ყველაზე ნაზი კრემის სუფლეს ერთ დესერტში შერწყმა ყველაზე წარმატებული გადაწყვეტილება იყო. ამას აუცილებლად დაეთანხმებით მას შემდეგ, რაც გასინჯავთ, როგორი გემო აქვს ბრწყინვალე „ცრუ ნაყინის“ ტორტს.

მისი მომზადება შესაძლებელია როგორც მოკრძალებული ოჯახური ჩაის წვეულებისთვის, ასევე დიდი დღესასწაულისთვის. დესერტი უბრალოდ მდიდრულად გამოიყურება, ამიტომ სტუმრებმა შეიძლება იკითხონ, რომელი საკონდიტრო მაღაზიიდან იყიდეთ.

როგორ მოვამზადოთ ცრუ ნაყინის ტორტი სწორად

ნაყინის გემოთი ნაზი კრემის მოსამზადებლად, ყოველთვის უნდა გაითვალისწინოთ ერთი დეტალი. კვერცხის გულების მთლიანად გაგრილებულ ნარევს მხოლოდ ათქვეფილი დარბილებული კარაქი უნდა დაუმატოთ. მიეცით დრო გაგრილებისთვის და მხოლოდ ამის შემდეგ გადახვიდეთ კრემის სუფლეს მომზადების შემდეგ ეტაპზე.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ც

კვერცხის გული 4 ც

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

წყალი 100 მლ

გამაფხვიერებელი 10 გრ

შაქარი 140 გრ

კაკაოს ფხვნილი 35 გრ

რომი 1,5 ს.კ.

რძე 200 მლ

კარაქი 200 გრ

ნაღები 250 გრ

ვანილის შაქარი 10 გრ

შაქრის ფხვნილი 2 ს.კ.

შავი შოკოლადი 50გრ

მომზადება

ვამზადებთ ბისკვიტს. ჩაასხით 80 გრ ხორბლის ფქვილი და კაკაოს ფხვნილი ღრმა კონტეინერში.  დაამატეთ გამაფხვიერებელი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად.

აიღეთ კვერცხები და გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. ჩაყარეთ 60 გრ შაქარი თასში კვერცხის ცილებთან ერთად. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ მიქსერით. ჩაასხით 40 მლ წყალი და 0,5 ს.კ. რომი, დაუმატეთ 4 კვერცხის გული. აურიეთ სანამ გლუვი და სქელი არ გახდება, კვერცხის ნარევს დაუმატეთ მშრალი ინგრედიენტები. ყველაფერი საფუძვლიანად აურიეთ სათქვეფით. ბისკვიტის ცომი ჩაასხით საცხობ ფორმაში (ზომა 20 x 30 სმ) პერგამენტით.  გავათანაბროთ. ნამცხვარი შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადის ნამცხვრის გაჟღენთის დამზადება. ქვაბში ჩაასხით 30 გრ შაქარი. ჩაასხით 60 მლ წყალი. გაათბეთ ყველაფერი, ენერგიულად ურიეთ. გააჩერეთ ნარევი ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგით გაზქურიდან.

შაქრის სიროფს დაუმატეთ 1 ს/კ. რომი ყველაფერი კარგად აურიეთ. დატოვე სიროფი, რომ გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ ამით ვაჯერებთ გაციებულ შოკოლადის ნამცხვარს, რომლის კიდეები ჯერ დანით უნდა მოვჭრათ.

კრემის სუფლეს მომზადება. თასში შეურიეთ 4 კვერცხის გული 50 გრ შაქარი. კარგად ათქვიფეთ. ფრთხილად დაუმატეთ 20 გრ ხორბლის ფქვილი და ვანილის შაქარი, ყველაფერი მუდმივად აურიეთ.

თანდათანობით ჩაასხით რძე გულების ნარევში. კარგად აურიეთ სათქვეფით. მიღებული მასა ჩაასხით ქვაბში. ადუღეთ სანამ არ შესქელდება, მუდმივად ურიეთ სათქვეფით. მიღებული მასა გადაიტანეთ თასში. გადააფარეთ და გააცივეთ.

ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, სანამ არ გახდება ფუმფულა. ნელ-ნელა ჩაასხით კვერცხის მასაში, ფრთხილად აურიეთ ყველაფერი ნიჩბით ან კოვზით, სანამ არ გახდება გლუვი, სუფთა თასში ჩაასხით ნაღები 33% ცხიმის შემცველობით. დაამატეთ მათ შაქრის პუდრა. მიქსერის გამოყენებით კარგად ავთქვიფოთ, სანამ არ გახდება ფუმფულა.

მზა კრემი წავუსვათ გაჟღენთილ ნამცხვარს, თანაბრად გადაანაწილოთ მთელ ზედაპირზე. ზემოდან დაასხით ათქვეფილი ნაღების ფენა.

შავი შოკოლადი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. მოაყარეთ იგი ნამცხვრის თავზე. დესერტი შედგით მაცივარში 3 საათით. მზადაა!
ბასრი დანის გამოყენებით დაყავით ნამცხვარი თანაბარ კვადრატებად. თუ გსურთ, მორთეთ კიდევ ახალი პიტნის ფოთლებით. გემრიელად მიირთვით ჩაი!

 

Related Articles