ცომი გამოდის ჰაეროვანი, ბუშტუკებიანი და თოვლით თეთრი. შეწვისას ღვეზელები ორჯერ იზრდება.

by ekaterine

შემწვარი ღვეზელები კარტოფილით

ეს შემწვარი კარტოფილის ღვეზელები მზადდება ძალიან მარტივი და სწრაფად მოსამზადებელი კეფირის ცომისგან.  ისინი იმდენად რბილი, ფუმფულა და ჰაეროვანი გამოდიან, რომ დიეტაზე მყოფთათვისაც კი რთულია წინააღმდეგობის გაწევა. ცომი ჰაეროვანი, ბუშტუკოვანი და თოვლივით თეთრი გამოდის, შიგთავსი კი უჩვეულოდ წვნიანი და ნაზი.

როდესაც იწვის, ეს ღვეზელები თითქმის ორმაგდება ზომაში. ცომის შეუმჩნეველი ბურთისგან მიიღებთ ღვეზელების მთელ მთას.  ამ ცომით შეგიძლიათ ხორციანი ან ნებისმიერი სხვა მარილიანი შიგთავსის ღვეზელი მოამზადოთ.  გარწმუნებთ: მზა კერძის ტაფიდან ამოღებას ვერც კი მოასწრებთ, ის ელვის სისწრაფით გაქრება თეფშებიდან!

შემწვარი ღვეზელები კარტოფილით: მომზადების ნიუანსი

იმისთვის, რომ კარტოფილის ღვეზელები რაც შეიძლება გემრიელი და ლამაზიგამოვიდეს, მოზელის პროცესში ცომი უნდა გამოვიდეს ელასტიური და არაწებოვანი. ამისათვის არ დაზოგოთ ფქვილი. ამავდროულად, ყურადღებით დააკვირდით კონსისტენციას, რათა ფუმფულა დარჩეს. სხვათა შორის, კარტოფილის შიგთავსი ძალიან უხდება სოკოს და ყველს.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 400 გ

კეფირი 250 გ

კვერცხი 1 ჩ/კ

მარილი 1,5 ჩ/კ

შაქარი 1 ს.კ.

.მზესუმზირის ზეთი 30 მლ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ

კარტოფილი 400 გრ

ხახვი 1 ც

ოხრახუში 1 კონა.

მომზადება

გატეხეთ კვერცხი კეფირიან თასში, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. მარილი და გრანულირებული შაქარი. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად.

შემდეგ დაასხით ზეთი, გაცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და დაამატეთ. ცომი ნიჩბით აურიეთ, ელასტიური და არაწებოვანი გუნდა ჩამოაყალიბეთ, დატოვეთ ცომი ცელოფნით 15 წუთის განმავლობაში. მოხარშული და გაფცქვნილი კარტოფილი წინასწარ ჩაზილეთ პიურედ.


შიგთავსის გასაკეთებლად ხახვი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და შევწვათ ოქროსფერამდე. ოხრახუში დაჭერით და ხახვთან ერთად კარტოფილის პიურეს დაუმატეთ. დაუმატეთ მარილი და აურიეთ.

ცომი გაყავით 16 თანაბარ ნაწილად და ჩამოაყალიბეთ ბურთულებად.

ხელებით გააბრტყელეთ გუნდები; თითოეულში მოათავსეთ შიგთავსის სუფრის კოვზი. მოუკარით პირი ცომს.

მიღებული ღვეზელები მოათავსეთ ცხელ ზეთიან ტაფაში (ნაკერების მხრიდან ქვემოთ). შეწვით ისინი ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე. მზა ღვეზელები დადეთ ქაღალდის პირსახოცზე. კერძი მზადაა.

მნიშვნელოვანია: შეწვით ნაჭრები საკმარისად მზესუმზირის ზეთში ისე, რომ თითქოს ცურავს მასში. ეს ღვეზელები შეიძლება გაკეთდეს არა მარტო კარტოფილით. ამ ცომისთვის შესაფერისია ხორცი, კომბოსტო და მწვანე ხახვი კვერცხთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles