მარწყვის სქელი ჯემი სამ წუთში
მინდა შემოგთავაზოთ მარწყვის სქელი ჯემის მომზადება. ამ რეცეპტის მიხედვით, იგი მიიღება როგორც კონფიტიური, მაშინ როცა ჩვეულებრივზე გაცილებით ნაკლები შაქარია საჭირო. გეტყვი რატომ.
ეს, ყველაფერი უნიკალური პროდუქტის წყალობით, სახელწოდებით gelfix “2: 1”. ეს არის ბუნებრივი გასქელება, რომელიც შეიცავს შაქრის ფხვნილს, ლიმონმჟავას, სორბინის მჟავას და, რა თქმა უნდა, პექტინს. როგორც წესი, ჯემისთვის ვიყენებთ კენკრის და შაქრის პროპორციას 1:1. ჟელფიქსი საშუალებას გაძლევთ გამოიყენოთ ნახევარი შაქარი. გარდა ამისა, მარწყვის სქელი ჯემის მოხარშვას მხოლოდ 3 წუთი სჭირდება. და ეს ნიშნავს, რომ კენკრა ინარჩუნებს საკვებ ნივთიერებების მაქსიმალურ რაოდენობას. მშვენივრად ჟღერს, არა?
ინგრედიენტები
მარწყვი 1 კგ
შაქარი 500 გ
ლიმონმჟავა 0,33 ჩ.კ
მომზადება
გარეცხეთ მარწყვი დამოაცილეთ ყუნწი. კენკრის მესამედი დავჭრათ ნაჭრებად.
მთლიანი მარწყვი დაფქვით ბლენდერში პიურეს კონსისტენციამდე.
ცალკე კონტეინერში აურიეთ ჟელფიქსი და 2 ს.კ. შაქარი.
კენკრა გადაიტანეთ ქვაბში, დაუმატეთ მშრალი ნარევი და ლიმონმჟავა და მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივად ურიეთ.
დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი, აურიეთ და დაელოდეთ სანამ ჯემი ადუღდება. შემდეგ ხარშეთ 3 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.
ამოიღეთ ქაფი და გადაიტანეთ მურაბა სტერილიზებულ ლიტრიან ქილაში. ქილა რომ არ ასკდეს, ქვემოდან დანა ჩადეთ. დაახურეთ ქილას თავსახური და 5 წუთის განმავლობაში ამოატრიალეთ, რომ ყველა სიცარიელე შეივსოს.
თუ თაროებზე ვერ ნახავთ ბუნებრივი ჟელფიქსს, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ შეცვალოთ იგი პექტინით, აგარ-აგარით ან ჩვეულებრივი ჟელატინით. შეინახეთ სქელი მარწყვის ჯემი გრილ, ბნელ ადგილას და გაახარეთ თქვენი ოჯახი ამ კულინარიული შედევრით.