ტკბილი, მაგრამ უვნებელი. ნოყიერი, მაგრამ სასარგებლო. ყველაზე სასურველი დესერტი, რომლითაც თითებს ჩაიკვნეტთ!

by ekaterine

ხაჭოს დესერტები ჩემი სისუსტეა, რითაც თავს ხშირად ვანებივრებ. განსაკუთრებით ამ დესერტით, რომლის რეცეპტიც მინდა გაგიზიაროთ დღეს. ხაჭოს რულეტი ხმელი ხილით გამოცხობის გარეშე აუცილებლად მოგეწონებათ. მისი ნაზი, კრემისებრი ტექსტურა განსაკუთრებით გემრიელია. გარდა ამისა, ამ მარტივ, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელ დელიკატესს მნიშვნელოვანი სარგებელი მოაქვს ორგანიზმისთვის.

ამ დესერტის უდავო უპირატესობა არის სწრაფი მომზადება და დაბალი კალორიული შემცველობა.  ვიყენებ ხაჭოს 5% ცხიმიანობით, მაგრამ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ აიღოთ უცხიმო ხაჭოც. ხმელი ხილის წყალობით, დესერტი საკმაოდ დამაკმაყოფილებელია და უჩვეულოდ ნათელი გემო აქვს – ტკბილი, მაგრამ უვნებელი. თუ გაინტერესებთ ეს რულეტი,  ახლავე დავიწყოთ მისი მომზადება.

ინგრედიენტები

ხაჭო 500 გრ

რძე 50 მლ

ჟელატინი 6 გრ

გარგარი ჩირი 70 გრ

ფინიკი 70 გრ

ქიშმიში 50 გრ

ქოქოსის ფანტელები 15 გრ

მომზადება

ხაჭო დააბლენდერეთ.

ჟელატინს დაასხით რძე და დადგით გასაფუებლად. გააცხელეთ მიკოტალღურში ან ქურაზე ჟელატინი ისე, რომ არ ადუღდეს. დაასხით ხაჭოს მასას და აურიეთ კარგად.

სამუშაო დაფაზე დააფინეთ საკვები ცელოფნის ორი ფენა და მასზე მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი.

ზემოდან დადეთ ხაჭოს მასის მართკუთხა ფენა დაახლოებით 15 მმ სისქის.

ფინიკი და გამხმარი გარგარი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ხაჭოს მართკუთხედის ცენტრში მოათავსეთ წინასწარ გაჟღენთილი ქიშმიში და დანარჩენი ჩირი.

ცელოფნის საშუალებით ფრთხილად გადაახვიეთ რულეტი: ჯერ მართკუთხედის ერთი კიდე შემოახვიეთ და მჭიდროდ დააწექით ჩირს, შემდეგ მეორე ნაწილი პირველს ზემოდან გადაახვიეთ. მიღებული რულეტი მჭიდროდ გადაახვიეთ ცელოფნით და შეახვიეთ კიდეები. რულეტი შედგით მაცივარში ღამით ან მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში.

თქვენ შეგიძლიათ ბევრი ფანტაზია ამ კერძით: დაამატეთ მას თქვენი საყვარელი ჩირი, თხილი, სუპერ საკვები. შედეგით, რა თქმა უნდა, კმაყოფილი დარჩებით. გაერთეთ ექსპერიმენტებით!

Related Articles