პირველი ლუკმის შემდეგ სტუმრებს სახეზე დაბნეული გამომეტყველება აქვთ.

by ekaterine

ჩემს ეზოში უზარმაზარი ყურძნის ხეივანი მაქვს . ბოლოს და ბოლოს, ახლახან ვისწავლე გასაოცარი რეცეპტი, რომელიც ჩემმა კლასელმა გამიზიარა. მე მას ბაზარში შევხვდი უზარმაზარი ჩანთით. ვიფიქრე, რისთვის სჭირდებოდა ამდენი კილკა, მაშინ მან გამიზიარა თუ რას ამზადებდა ამ პროდუქტით.

თქვენც მაშინვე იფიქრეთ რომ ამარილებდა? ყველაფერი ბევრად უფრო საინტერესოა. თევზის ფილეს ყურძნის ფოთლებში ახვევს და გრილზე წვავს. ბუნებრივია, ვცადე ამ კულინარიული ექსპერიმენტის გამეორება სახლში. ჩვენთვის ეს იყო წარმატებული, მაგრამ ყურძენზე ამას ვერ ვიტყოდი.

ინგრედიენტები

კილკა 1,3 კგ

ყურძნის ფოთოლი 45 ც

მზესუმზირის ზეთი 70 მლ

მარილი 2 ს/კ

რეჰანი ხმელი 1 ჩ/კ

შავი პილპილი (დაფქული) 0,5 ჩ.კ.

მომზადება

ფოთლებს დაასხით მდუღარე წყალი. ზეთის ნახევარში მოაყარეთ ჩილის წიწაკა, 1 ჩ.კ. მარილი და პაპრიკა, კარგად აურიეთ.

გარეცხეთ თევზი, ამოიღეთ ნაწლავები და ხერხემალი. მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი, ხმელი რეჰანი, დაასხით 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი და ხელით აურიეთ.

ყურძნის ფოთლის კიდეზე ორი კილკა მოათავსეთ და შეფუთეთ. რამდენიმე შეფუთული თევზი ფრთხილად ააგეთ ხის შამფურებზე, დაამაგრეთ ორივე ბოლოში.

თევზის შამფურები ჩაასსველეთ ცხარე ზეთში და მოათავსეთ გრილზე. შეწვით თევზი 5-7 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.

კერძი ძალიან საინტერესოდ და უჩვეულოდ გამოიყურება. ერთი შეხედვით შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ ეს დოლმაა, მაგრამ პირველი ლუკმის შემდეგ სტუმრებს სახეზე დაბნეული გამომეტყველება აქვთ. წვნიანი თევზი ყურძნის ფოთლების პიკანტური გემოთი ნამდვილად გაგაოცებთ. და არ დაგავიწყდეთ გვერდით დადოთ თასი სოუსით.

Related Articles