მისი მომზადება კულინარიული ხელოვნების ცალკე სახეობაა. ყველა საჭირო რჩევას ნახავთ მხოლოდ აქ.

by ekaterine

ბორში ხორცის გარეშე

როგორც ჩანს, ერთ-ერთი ყველაზე რთული კერძია. როგორ გავხადოთ სრულყოფილად წითელი? რა უნდა გავაკეთოთ, როდესაც კარტოფილი მზად არის, მაგრამ კომბოსტო ჯერ არ არის? როგორ მოვაშოროთ მჟავე გემო? ეს კითხვები ძალიან რთული ჩანს, მაგრამ არა მაშინ, როცა ბორშს ხორცის გარეშე ამზადებთ.

მაშინაც კი, თუ ამ კერძის ყველა საიდუმლოება გაგებული იქნება, მინდა ვცადო ახალი ვერსია. ჩვენ გირჩევთ ამ რეცეპტს. მდიდარი, სქელი, სურნელოვანი, არ მოსწონს აჩქარება – ეს არის ის, რისი ჭამა ყოველთვის გსურთ. ეს ვარიაცია მოეწონება მათაც კი, ვინც ვერ წარმოიდგენს წვნიანს ხორცის გარეშე. დამიჯერეთ, შეიძლება წარმოუდგენლად გემრიელი იყოს.

ინგრედიენტები

ლობიო 50 გრ

სტაფილო 40 გრ

ხახვი 30 გრ

ჭარხალი 50 გრ

კარტოფილი 2 ც

ტომატის პასტა 1 ს.კ.

შაქარი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

თეთრი კომბოსტო 40 გრ

ბულგარული წიწაკა 30 გრ

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

მწვანილი 1 კონა

ვაშლი 30 გრ

ყაბაყი 40 გრ

მწვანე ხახვი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

ლობიო გააჩერეთ ღამით. შემდეგ მოხარშეთ სანამ არ დასრულდება. ამ დროს გაასუფთავეთ ხახვი, სტაფილო, კარტოფილი და ჭარხალი. გააცალეთ წიწაკას თესლი და ყუნწი.

აადუღეთ 1,25 ლიტრი წყალი. კარტოფილი დავჭრათ ოთხ ნაწილად. ბოსტნეული ჩაყარეთ მდუღარე წყალში, გახეხეთ სტაფილო და ჭარხალი. შეწვით ზეთში ხახვთან ერთად. დაამატეთ შაქარი, ტომატის პასტა და წყალი იმდენი, რომ დაფაროს ბოსტნეულიც და სანელებლებიც. ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ ქვაბში.

ვაშლი დავჭრათ კუბიკებად, ყაბაყი კუბიკებად. ჩაასხით ბოსტნეული ბორშში.

გახეხეთ კომბოსტო. წიწაკა დავჭრათ კუბიკებად. ლობიოსთან და მწვანილთან ერთად ყველაფერი გადაიტანეთ ქვაბში.
ბორში მოხარშეთ სანამ კომბოსტო არ მოიხარშება.

შემდეგ დაამატეთ კიდევ ორიოდე სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი და მიირთვით.

ბორშის ხორცის გარეშე მომზადება კულინარიული ხელოვნების ცალკე სახეობაა. ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ მკაცრი დიეტისა და მარხვის დროს. და ასევე ზაფხულის სიცხეში, როცა რაიმე მსუბუქი გინდა. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles