აი რატომ ვამარინადებ ღორის ხორცს პომიდვრის მარილწყალში.

by ekaterine

 მწვადი პომიდვრის მარილწყალში

ზაფხულში ყველა ოჯახურ დღესასწაულს ჩემი ქმრის მშობლების აგარაკზე აღვნიშნავთ. იქ ეზო ფართოა, ბევრი ხეა, რომელიც მზეს იცავს და ბავშვებს რაღაც აქვთ გასართობი. სანამ გასაბერ აუზში წუწაობენ, მე ვეხმარები დედამთილს სალათების დაჭრაში. ამასობაში ქმარი და მამამთილი პამიდვრის მარილწყალში მწვადს ამარინადებენ.

ეს მშვენიერი მარინადი საკმარისია 1-2 საათის განმავლობაში, რომ ხორცი უფრო რბილი და წვნიანი გახდეს. და მწვადი მზადდება დაახლოებით 20 წუთში. მთავარია არ დაგავიწყდეთ მისი აქტიური გადაბრუნება.

ინგრედიენტები

ღორის კისერი 1,3 კგ

პომიდვრის მარილწყალი 180 მლ

ხახვი 2 ც

პიტნა 30 გ

კოწახური 2 ც

ოხრახუში გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული)

მარილი გემოვნებით

ლავაში 1 ც.

მომზადება

 

რბილი და წვნიანი მწვადისთვის იდეალური ხორცი არის ღორის კისერი. დავჭრათ თანაბარ ნაჭრებად დაახლოებით 3×4 სმ, ხახვი გავფცქვნათ და მწვანილი კარგად გავრეცხოთ.

პიტნისა და ოხრახუშის გარდა, გირჩევთ კიდევ რამდენიმე ყლორტი კოწახურის აღებას. ის შეავსებს არომატების სპექტრს ტკბილი და მჟავე ჩრდილებით. ყველა მწვანილის ტოტებიდან გამოაცალკევეთ ფოთლები, დაჭერით ხახვი.

ფოთლებთან ერთად გააგზავნეთ ბლენდერის თასში. დაასხით მარილწყალი იქ. დააბლენდერეთ ინგრედიენტები და  მომზადებული მარინადი მოასხით ხორცს.

მარილი და პილპილი დაამატეთ გემოვნებით. აურიეთ და ხორცი შედგით მაცივარში 1-2 საათით. შეგიძლიათ მთელი ღამე იქ დატოვოთ. ღორის ხორცის მზა ნაჭრები შამფურებზე ააგეთ.

შეწვით მწვადი კარგად გაცხელებულ ნახშირზე, სანამ დარბილდება. ამ პროცესში ეცადეთ, რომ მარინადი არ დაიწვას. ამისათვის არ დაიზაროთ ხორცის უფრო ხშირად გადატრიალება.

მიიტანეთ მზა ხორცი სუფრასთან ლავაშთან ერთად. პომიდვრის მარილწყალში დამარინადებული გამოდის ძალიან ნაზი და წვნიანი. ხოლო მწვანილი აძლევს მას მიმზიდველ პიკანტურ არომატს. და თქვენც ფიქრობთ, რომ ასეთი კერძისთვის სოუსი არ არის საჭირო, არა?

Related Articles