ჩემი მეგობარი ამას მუდმივად აკეთებს დღესასწაულისთვის, მე კი მხოლოდ ჩაისთან მირჩევნია.შედეგი ყოველთვის იდეალურია. 🥞

by ekaterine

ჩვეულებრივი შაბათ-კვირა საღამო იყო, უკვე ოჯახს ვაჭმევდი, დავასუფთავე და წიგნის წასაკითხად დავჯექი. მაგრამ სული სხვა რამეს ითხოვდა. სამზარეულოში შემოვიარე და მაცივარში შევიხედე. იქ შევნიშნე კეფირის ბოთლი. ცომი მოვამზადე და ვაშლი დავამატე. მგონი უკვე მიხვდით, რომ ვაშლის ბლინების შეწვას ვაპირებდი. მერე რა, რომ საღამოა? მაგრამ რა გემრიელია!

ეს ის ბლინებია, რასაც ჩემი მეგობარი დღესასწაულისთვის აკეთებს. კერძი მის ოჯახში დიდი ხანია ტრადიციად იქცა. ბლინებიფუმფულა და ნაზი, ვაშლის სასიამოვნო არომატით და დარიჩინის არომატით. მთელი ოჯახი, მათ შორის ცხოველები, მორბიან სუნზე.  და აი რეცეპტი, ჩაიწერეთ.

ინგრედიენტები

ვაშლი 1 ც

კეფირი 150 მლ

კვერცხი 1 ც

ხორბლის

ფქვილი 3–4 ს.კ.

სოდა 0.25 ჩ.კ.

დარიჩინი 1 მწიკი.

შაქარი 1 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი 50–70 მლ

მომზადება

ღრმა თასში აურიეთ კეფირი, კვერცხი, შაქარი, სოდა და დარიჩინი, ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ჩაყარეთ ფქვილი და საგულდაგულოდ აურიეთ ისე, რომ ცომში კორძები არ დარჩეს.

ვაშლს გააცალეთ კანი და ბირთვი, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე ან წვრილად დაჭერით და დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს.


გააცხელეთ ტაფა ცოტაოდენი ზეთით და ჩაასხით ცომი ბლინების ფორმირებისთვის. შეწვით საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან ოქროსფერამდე.

გირჩევთ, მზა ბლინები ჯერ ქაღალდის პირსახოცებზე დადოთ. ზედმეტი ცხიმი არ გვჭირდება. შემდეგ სუფრაზე მიიტანეთ ვაშლის ნამცხვრები. იქვე აუცილებლად წაუსვით ცხიმიანი არაჟანი, თაფლი ან შესქელებული რძე. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles