“ბაკატი”-ყველაზე გემრიელი ბადრიჯნის სალათი ზამთრისთვის
ამ გემრიელი ბოსტნეულის მომზადების რეცეპტი 20 წელზე მეტია არსებობს. და მთელი ამ ხნის განმავლობაში მე მასში არაფერი შემიცვლია. ის ისეთი სრულყოფილია. ამ კერძის უდავო უპირატესობა ის არის, რომ წინასწარ არაფრის მომზადება ან შეწვა არ გჭირდებათ. ყველაფერი მზადდება ერთი ნაბიჯით, სწრაფად და ძალიან მარტივად.
მომზადების სიმარტივის მიუხედავად, ასეთი ბადრიჯნის სალათი საკმაოდ წვნიანი, ზომიერად ცხარე და სულაც არ არის ცხიმიანი. ეს არის საუკეთესო მომზადება ზამთრისთვის: გემრიელი, ჯანსაღი და ლამაზი. მოგწონთ საკუთარი თავის და საყვარელი ადამიანების უგემრიელესი კერძებით განებივრება, მაგრამ არ ხართ მზად ამაზე დიდი დრო დახარჯოთ? ბაკატის სალათი არის ის, რაც გჭირდებათ.
ბადრიჯნის სალათი “ბაკატი” ზამთრისთვის: სამზარეულოს ნიუანსი
ბადრიჯანი წინასწარ უნდა გაირეცხოს, გაშრეს პირსახოცზე და დავჭრათ დიდ კუბებად (1,5–2 სმ ზომის). არ არის აუცილებელი ბოსტნეულის გაფცქვნა. დაჭრილი ბადრიჯნის ნაჭრები მოათავსეთ თასში და მოაყარეთ ერთი სუფრის კოვზი მარილი. ეს კეთდება სიმწარის მოსაშორებლად. ასე დატოვეთ ნახევარი საათი ან საათი და შემდეგ გადადით აქტიურ მომზადებაზე!
ინგრედიენტები
ბადრიჯანი 2 კგ
სტაფილო 500 გრ
ბულგარული წიწაკა 1 კგ
პომიდორი 1,5 კგ
ნიორი 200 გრ
მზესუმზირის ზეთი 500 მლ
შაქარი 150 გრ
მარილი 50 გრ
წითელი წიწაკა 2 ც
ოხრახუში 1 კონა
ძმარი 100 მლ
კამა 1 კონა.
მომზადება
ბოსტნეული დავჭრათ ნაჭრებად: ბადრიჯანი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად, ბულგარული წიწაკა დავჭრათ ზოლებად, სტაფილო გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე.
ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ პომიდორი, ნიორი და ცხარე წიწაკა. დაამატეთ მცენარეული ზეთი, შაქარი და მარილი. მოურიეთ და ყველაფერი მიიყვანეთ ადუღებამდე, მდუღარე სოუსს დაუმატეთ მომზადებული ბადრიჯანი, წიწაკა და სტაფილო. აურიეთ და მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 25-30 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ დაჭრილი კამა და ოხრახუში და ძმარი. აურიეთ და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი.
სალათი ჩაალაგეთ სტერილიზებულ ქილებში, დაახურეთ თავსახური და გადააფარეთ საბანი. დატოვეთ ბოლომდე გასაგრილებლად, შემდეგ გადაიტანეთ სარდაფში ან საკუჭნაოში.
ეს სალათი შესანიშნავი ბოსტნეულის კერძია, რომელიც უხდება ნებისმიერ მეორე კერძს. გარდა ამისა, დაამშვენებს თქვენს სადღესასწაულო სუფრას. ამ უგემრიელესი კერძის გასასინჯად არ დაგჭირდებათ ლოდინი ზამთრისთვის. ერთი კვირა მაცივარში საკმარისია იმისათვის, რომ ისიამოვნოთ ამ გემრიელი კერძით!