ფარშირებული კვერცხები სადღესასწაულო სუფრის მარტივი კერძია. მისი მომზადება ბავშვებსაც კი შემიძლია მივანდო. მათ განსაკუთრებით მოსწონთ კვერცხების მორთვა, ასევე მათთვის ახალი შიგთავსის გამოგონება. კიტრი-სოკო – მათი უზარმაზარი ფანტაზიის შექმნის ნაყოფი. უნდა ვაღიარო გემრიელი გამოვიდა.
საყვარელი კერძების მენიუ დიდი ხანია შევადგინე და მაცივარზე ვკიდი. კერძების უმეტესობას დრო სჭირდება მოსამზადებლად, მაგრამ ფარშირებულ კვერცხს დიდი დრო არ სჭირდება.
ინგრედიენტები
კვერცხი 5 ც
მწნილის კიტრი 2 ც
ხახვი 1 ც
სოკო 200 გ
კარაქი 20–30 გ
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მდოგვი 1 ჩ/კ
ნიორი 1 კბილი
მაიონეზი 3 ს.კ.
მომზადება
წინასწარ მოხარშეთ კვერცხები. გააგრილეთ და გააცალეთ კანი. გაჭერით ნახევრებად. ამოიღეთ გულები და ჩაყარეთ სალათის თასში. ჩანგლით დაფხვენით.
ტაფაში გაადნეთ კარაქის კუბიკი. დაუმატეთ ცოტა ბოსტნეული, რომ არ დაიწვას. ზეთში მოვშუშოთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი, შემდეგ ხახვს მოვაყაროთ დაჭრილი შამპინიონები. შეწვით სანამ მზად იქნება. გააგრილეთ ნარევი, დაასხით გულებზე. იქ დაუმატეთ პატარა კუბიკებად დაჭრილი კიტრი.
შეაზავეთ პროდუქტები მაიონეზით და მდოგვით, დაამატეთ მარილი და სანელებლები გემოვნებით. აურიეთ. ამ ნარევით შეავსეთ კვერცხის ცილა. გააფორმეთ ისინი მწვანილებით ან ხიზილალით.
ფარშირებული კვერცხები შეგიძლიათ მიირთვათ მაშინვე ან შედგით მაცივარში რამდენიმე წუთის განმავლობაში. გაციებისას მათ კიდევ უფრო გემრიელი გემო აქვთ. რა თქმა უნდა, თითოეულ დიასახლისს აქვს კერძის საკუთარი რეცეპტი. და სწორედ მას მიიჩნევს ყველაზე გემრიელად. მიუხედავად ამისა, ჩემი რეცეპტის მიხედვით შევსება ყველასთვის ცდად ღირს.