ზაფხულში, როცა მთელი გამწვანება იზრდება ბაღში, უხვად არის ხელმისაწვდომი ბაზრებზე და ღირს ერთი თეთრი, დროა ვიფიქროთ ზამთრის მოსავლის აღებაზე. მაგალითად, კამა შეიძლება გაყინული ან გამხმარი იყოს, მაგრამ ყველაზე სასიამოვნოა მის საფუძველზე სოუსის გაკეთება. მზადდება რამდენიმე წუთში, ინახება რამდენიმე თვის განმავლობაში და გაგახარებთ მთელი ცივი სეზონის მანძილზე.
კამის სოუსი გამოგადგებათ არა მხოლოდ ზამთრისთვის, არამედ ზაფხულში ცივი სუპების, სეზონური ბოსტნეულისგან წვნიანი სალათების, სენდვიჩებზე წასმისა და მწვადის, თევზის, მაკარონის სუნელის მოსამზადებლად. ეს მწვანე საკმაზი კერძებს უნიკალურ გემოს და არომატს ანიჭებს, გარეგნულად და კონსისტენციით პესტოს სოუსს წააგავს.
ინგრედიენტები
კამა 2 ჭიქა
ნიორი 10 კბილი
ლიმონი 1 ც
ზეითუნის ზეთი 100 მლ
მარილი 1 ჩ/კ
შაქარი 0,5 ჩ/კ
მომზადება
გარეცხეთ მწვანე კამა, გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცზე და დააბლენდერეთ გასუფთავებულ ნიორთან ერთად.
ლიმონი გარეცხეთ თბილ წყალში, გააშრეთ პირსახოცით და გახეხეთ ცედრა წვრილ სახეხზე, შეეცადეთ არ შეეხოთ თეთრ ფენას. ლიმონი გავჭრათ შუაზე, გამოვწუროთ წვენი და ცედრასთან ერთად მოვაყაროთ კამა, მოვაყაროთ მარილი, შაქარი და ზეითუნის ზეთი. დააბლენდერეთ პასტის მსგავს მდგომარეობამდე, ჩაასხით კამის სოუსი სტერილიზებულ ქილაში.
წარმოიდგინეთ, როგორი სუნი დატრიალდება სახლში, ერთდროულად ზაფხულისა და მზის სურნელი, როცა გემრიელი შიგთავსის ქილას გახსნით! და მაშინვე მიხვდებით, რომ ეს სიამოვნება დახარჯული დროის ფასად ღირს. აუცილებლად მოამზადეთ ზამთრისთვის ასეთი კამის სოუსი, რომელიც ასევე შეიძლება გამოვიყენოთ მწვანილით პურის გამოსაცხობად, ყველით გემრიელი კუტაბებისთვის და ვეგეტარიანული კატლეტებისთვის.