კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი, დღესაც აუცილებლად უნდა მოვამზადო.😋

by ekaterine

უნაზესი სიგარეტები ბეზეთი

ფენოვანი ცომი შესანიშნავი საფუძველია ღვეზელების, ფუნთუშებისა და სიგარეტებისთვის. ეს არის ნაზი, ფხვიერი, მარტივი მოსამზადებელი ბავშვისთვისაც კი. მოიწვიე შენი შვილი შენთან ერთად გაატაროს დრო სამზარეულოში და გამოაცხოს ხელნაკეთი ტკბილეულის მთელი საცხობი ფურცელი.  სიამოვნებით გაგიზიარებთ გამოცხობის მარტივ რეცეპტს. დღეს ჩვენ გვაქვს ჩაისთვის ხვეული ნამცხვარი ბეზეთი.

ყველაზე რთული სწორი ცილოვანი კრემის მომზადებაა, რომელიც ამ პროცესში იქცევა ფუმფულა ბეზედ. ამ შიგთავსის გამო, დესერტი ერთდროულად ნაზი და ხრაშუნა ხდება. ბავშვებიც და მოზრდილებიც სიამოვნებით მიირთმევენ ამ უგემრიელესი კერძებით. დროა გასინჯოთ!

ინგრედიენტები

კარაქი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა

კვერცხი 2 ც

არაჟანი 0,5 ჭიქა

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

შაქარი 1 ჭიქა

ვანილინი გემოვნებით

შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

კარაქი კარგად გააგრილეთ, შემდეგ გახეხეთ და შეურიეთ ფქვილს, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, არაჟანი და კვერცხის გული. ცომი მოზილეთ და შედგით მაცივარში 1-2 საათით.

გაციებული ცილები ავთქვიფოთ შაქართან და ვანილთან ერთად. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად, თითოეული გავაბრტყელოთ და წავუსვათ ცილოვანი კრემი.

გავყოთ ცომის ფენები სამკუთხა სექტორებად. გადაახვიეთ ფართო კიდიდან წვერომდე.

ნამცხვრები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. გაციებულ პროდუქტებს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.

თუ შიგთავსს ცოტა დაქუცმაცებულ ნიგოზს დაუმატებთ, კიევური ნამცხვრის გემოს დესერტს მიიღებთ. იმედი მაქვს მოგეწონებათ ჩემი რეცეპტი! იმისათვის, რომ არ დაკარგოთ, ინტერნეტში, უბრალოდ მონიშნეთ იგი.

 

Related Articles