იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს ჰაეროვანი ცომი ამის დასტურია! 👩‍🍳👇

by ekaterine

იტალიური არაჟნის ღვეზელი ჩაისთვის

ნაზი არაჟანი დესერტის უგემრიელესი შიგთავსია, რომელსაც შეუძლია თავისი სიმსუბუქით თქვენი გული დაიპყროს. ნამდვილად ღირს მისი მომზადება –  ყველას დაატკბობთ ამ მდიდრული დესერტით. გაახარეთ თქვენი ოჯახი, მიირთვით იტალიური არაჟნის ღვეზელი თქვენი შემდეგი ჩაის წვეულებისთვის. ისინი აღფრთოვანდებიან!

თუ თქვენს ახლობლებს მოსწონთ ციტრუსები, მიეცით ცომს უნიკალური გემო. აიღეთ ერთი დიდი ფორთოხალი ან ლიმონი. ნაყოფი კარგად გარეცხეთ და ცედრა წვრილ სახეხზე გახეხეთ. 10 გრამი ასეთი ინგრედიენტი საკმარისი იქნება იმისათვის, რომ დესერტს ჰქონდეს მსუბუქი ციტრუსის არომატი.

როგორ გამოვაცხოთ იტალიური არაჟნის ღვეზელი

ამ დელიკატესის მოსამზადებლად გირჩევთ გამოიყენოთ საცხობი ჭურჭელი 20×14 სმ, მასში არაჟნის ფენა ძალიან მაღალი და ფუმფულა გამოვა. მადა გაიღვიძებს ამ ცომის ერთი შეხედვით.

ინგრედიენტები

კვერცხი 2 ც

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

არაჟანი 200 გრ

კარაქი 200 გრ

მარილი 1 მწიკვი

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.

მომზადება

ღრმა კონტეინერში შეურიეთ დარბილებული კარაქი 0,5 ჭიქა შაქართან. ათქვიფეთ ყველაფერი ფუმფულა მსუბუქი მასის მიღებამდე.

გულები გააცალკევეთ ცილებისგან. ცილას ვაგზავნით მაცივარში. ნაღების მასას დაუმატეთ 1 გული, აქტიურად ათქვიფეთ. მიღებულ მასაში ჩაყარეთ ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. მისგან მეხუთედ ნაწილს გამოვყოფთ და საყინულეში ვათავსებთ. დარჩენილი ცომი შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.

ვამზადებთ შიგთავსს. გაცივებული კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მარილით. თანდათან დაამატეთ დარჩენილი შაქარი. ათქვიფეთ ყველაფერი მყარ მასამდე.

თანდათანობით ცილოვან ნარევში 20% ცხიმიანობის არაჟანს ვამატებთ, კოვზით აქტიურად ვურევთ კრემს.
ცომს გამოვიღებთ მაცივრიდან. ვანაწილებთ მას საცხობი ჭურჭლის ფსკერზე და კედლების გასწვრივ, გვერდებს ვასწორებთ. ცომი დაჩხვლიტეთ ჩანგლით.

შემდეგ მოათავსეთ შიგთავსი, თანაბრად გადაანაწილეთ. ცომი გამოიღეთ საყინულედან. მსხვილ სახეხზე ვხეხავთ, შიგთავსს ვაყრით.

ნამცხვარს ვაგზავნით 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

იმისათვის, რომ ღვეზელი ზემოდან გაყავისფერდეს და არაჟნის შიგთავსი ამოვიდეს, საკმარისია ღუმელში 20 წუთი. სუფრაზე მიტანის წინ გირჩევთ დაელოდოთ სანამ ცომი გაცივდება. არაჟანი ოდნავ დადნება, ასე თქვენ შესძლებთ ფრთხილად დაჭრათ დესერტი ნაჭრებად.

Related Articles