ნაზი რძის დესერტი ყავით
ნაღების რძის დესერტები ყოველთვის ჩემი სისუსტე იყო. სწორედ მათ ვეძებდი ყავის მაღაზიებისა და რესტორნების მენიუში, სადაც ყავის დასალევად მივდიოდი. აზრადაც არ მომსვლია, რომ ჩემი საყვარელი დესერტების სახლში დამზადება შეიძლებოდა. მაგალითად, ყავის არომატული რძის ნაზი დესერტი შეიძლება დამოუკიდებლად მოამზადოთ მოკლე დროში.
ეს დესერტი მრავალი წლის წინ დავაგემოვნე შვებულებაში. ერთხელ რომ ვცადე, მთელი შვებულების განმავლობაში ყოველდღე ვბრუნდებოდი ამისთვის. სახლში დაბრუნების შემდეგ ინტერნეტში აღმოვაჩინე მისი რეცეპტი. თუ თქვენც გიყვართ ასეთი დელიკატური დესერტები, აუცილებლად უნდა მოამზადოთ.
ეს დესერტი კარგია, რადგან ის მზადდება მინიმალური პროდუქტებისგან ძალიან მოკლე დროში. გარდა ამისა, მისი შემადგენლობა შეიძლება იყოს მრავალფეროვანი. მაგალითად, ამ დესერტში ხანდახან ყავას კენკრით ვცვლი, რაც მის გემოს სრულიად ცვლის. თქვენ შეგიძლიათ იხელმძღვანელოთ საკუთარი გემოვნებით.
როგორ მოვამზადოთ კრემის დესერტი რძისგან
ინგრედიენტები
რძე 0,5ლ
200 გრ შაქარი
3 ს.კ. სიმინდის სახამებელი
4 ს.კ. ხსნადი ყავა
150 მლ წყალი
მომზადება
დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ თასი ან ქვაბი სქელი კედლებით. ჩაასხით რძე თასში, დაუმატეთ 100 გრ შაქარი და დადგით ცეცხლზე.
ამ დროს ცალკე ჯამში აურიეთ 2 ს.კ. ხსნადი ყავა და 2 ს.კ. ცხელი წყალი. ყავის ნარევი საფუძვლიანად აურიეთ და ჩაასხით რძეში.
შემდეგ სახამებელი გახსენით 50 მლ ცივ წყალში. ეს ნარევი დაუმატეთ რძეს და კარგად აურიეთ.
ადუღეთ რძე შესქელებამდე, გამუდმებით ურიეთ სათქვეფით.
სანამ დესერტს ფორმებში ჩაასხავთ, თითოეული ფორმის ფსკერზე პეჩენია მოათავსეთ. დესერტის გაგრილების შემდეგ დესერტის შიგნით მიიღებთ დელიკატურ ნამცხვარს. თუ დესერტს ყავის გემოს კენკრით ან ხილით შეუცვლით, შეგიძლიათ ძირში ხილის ნაჭრები მოაყაროთ. შემდეგ შეავსეთ თითოეული ფორმა დესერტით. გააგზავნეთ დესერტი გასაციებლად 1 საათის განმავლობაში.
ამ დროს მოამზადეთ ყავის შიგთავსი. შეურიეთ 2 ს.კ. ხსნადი ყავა, შაქარი და ცხელი წყალი. მასა მიქსერით ავთქვიფოთ რბილი ქაფის მიღებამდე.
გაცივებულ დესერტს ზემოდან მოათავსეთ ყავის ქაფი და მიირთვით გემრიელად!