ჯერ კიდევ დარწმუნებული ხარ, რომ გამომცხვარი ვაშლი მხოლოდ დიეტისთვისაა? ეს კერძი შეიძლება ისეთი ნოყიერი იყოს, რომ ნახევარი დღე დაგანაყროთ. 🍏🍎

by ekaterine

გამომცხვარი ვაშლის რეცეპტები

ბევრ ქალს აქვს სტერეოტიპი, რომ ღუმელში გამომცხვარი ვაშლი ექსკლუზიურად დიეტური კერძია. სინამდვილეში, თუ გსურთ ამ ხილისგან მაქსიმალური სარგებლობის მიღება, მიირთვით უმი და სეზონურად. გარდა საოცრად ჯანსაღი უშაქრო კერძებისა ვაშლით, არის ასევე ძალიან გემრიელი ვაშლის დესერტები.

გამომცხვარ ვაშლზე განტვირთვის დღეები ძალიან პოპულარულია ცნობილ ადამიანებში. მაშინაც კი, თუ არ იცავთ მკაცრ დიეტას, მაგრამ მხოლოდ გსურთ მოამზადოთ თქვენი ორგანიზმი ვიტამინებით მომავალი ზამთრისთვის, ჩვენი არჩევანი გამოგადგებათ. შევეცადეთ შეგვეგროვებინა გამომცხვარი ვაშლის უგემრიელესი რეცეპტები. გარდა ამისა, ეს კერძები ასევე ძალიან სასარგებლო და ნოყიერია.

ვაშლი ქლიავითა და არაჟნით

ინგრედიენტები

50 გრ ქლიავი

3 ს.კ. არაჟანი

1.5 ს.კ. შაქარი

5 ვაშლი

მომზადება

ქლიავი გავრეცხოთ და დაახლოებით 15 წუთი დავასხათ მდუღარე წყალი, შემდეგ წვრილად დავჭრათ და შევურიოთ არაჟანს და შაქარს. ვაშლებს ამოაჭერით ბირთვები.

საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ ფოლგა და მოათავსეთ ვაშლები. ამოავსეთ ისინი ქლიავით არაჟნით და შაქრით.

გამოაცხვეთ დესერტი ნახევარი საათის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

 

ვაშლი კარამელში

ინგრედიენტები

7 ვაშლი

1 ს.კ. ლიმონის წვენი

2 ჩ.კ დარიჩინი

0,5 ჩ.კ მარილი

3 ს.კ. ფქვილი

330 გრ ყავისფერი შაქარი

115 გრ კარაქი

100 გრ თეთრი შაქარი

მომზადება

გაფცქვენით ვაშლი და ამოაჭერით გული, დაჭერით მსხვილ კუბებად. კუბიკებს მოასხით ლიმონის წვენი, დაუმატეთ სუფრის კოვზი დარიჩინი, მარილი, 2 სუფრის კოვზი ფქვილი და 220 გრ ყავისფერი შაქარი. ყველაფერი აურიეთ და ჩადეთ ფორმაში.

კარაქი დავჭრათ ნაჭრებად და შევურიოთ დარჩენილ ფქვილს, თეთრ შაქარს, ყავისფერ შაქარს და დარიჩინს. ამ ნარევით თანაბრად დაფარეთ ვაშლები.

გამოაცხვეთ კერძი 40-45 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. კარამელი უნდა გამკვრივდეს, ვაშლი კი პირიქით, დარბილდება. სუფრაზე მიტანის წინ ოდნავ გააგრილეთ. შეგიძლიათ დაამატოთ კოვზი ნაყინი.

ვაშლი შვრიის ფაფით და თხილით

ინგრედიენტები

4 ვაშლი

120 გრ კარაქი

4 ს.კ. შვრიის ფაფა
4 ს.კ. ყავისფერი შაქარი

3 ს.კ. ნიგოზი

1 ჩ.კ დარიჩინი

0,25 ჩ.კ დაფქვილი მუსკატის კაკალი

მწიკვი მარილი

მომზადება

ვაშლებს ზემოდან მოაჭერით, გამოაცალეთ გული. შეურიეთ დარბილებული კარაქი შვრიის ფაფას, შაქარი, დაჭრილი ნიგოზი, დარიჩინი, მუსკატის კაკალი და ცოტაოდენი მარილი.

შეავსეთ ვაშლი ამ შიგთავსით. მოათავსეთ ისინი საცხობ ფორმაში და დააფარეთ ფოლგა. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 ° C-მდე ნახევარი საათის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ ფოლგა და მოხარშეთ კიდევ 20 წუთი.

ვაშლი ხაჭოთი და ბეზეთი

ინგრედიენტები

4 ვაშლი

0,5 ბანანი

100 გრ ხაჭო

2 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხის ცილა

მომზადება

ვაშლებს ზემოდან ამოაჭერით, ამოჭერით ბირთვები და ნაყოფი მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. ხაჭო ბანანთან ერთად ბლენდერით ავთქვიფოთ.ამ ნარევით შეავსეთ ვაშლები და მოაყარეთ სუფრის კოვზი შაქარი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180°C-ზე 10 წუთის განმავლობაში.

ცილა ათქვიფეთ მიქსერით. ამ პროცესში დაამატეთ დარჩენილი შაქარი. მიღებული კულინარიული „ღრუბელი“ გადაუსვით თითოეულ ვაშლს. აცხვეთ 120 გრადუსზე კიდევ 15-20 წუთი.

ვაშლი გამხმარი გარგარით

ინგრედიენტები

 

100გრ ყავისფერი შაქარი

50 გრ თეთრი შაქარი

80 მლ წყალი

4 ვაშლი

100გრ გამხმარი გარგარი

0,5 ჩ.კ დაფქული დარიჩინი

0,5 ჩ.კ დაფქული კოჭა

1 ს.კ. კარაქი

მომზადება

შეურიეთ თეთრი შაქარი და წყალი და ჩაასხით საცხობ ფორმაში. ვაშლებს ზემოდან მოაჭერით, რბილობი გამოაცალეთ ხილს.

შეურიეთ ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი , ჯანჯაფილი და კუბიკებად დაჭრილი გამხმარი გარგარი. შეავსეთ ვაშლები ამ ნარევით და შემდეგ გადაიტანეთ სიროფიან ფორმაში.

თითოეულ ვაშლს წაუსვით კარაქის პატარა ნაჭერი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ° C-მდე 40-50 წუთის განმავლობაში. მოხარშულ ვაშლს სუფრაზე მიტანის წინ დაასხით სიროფი.

ვაშლი თხილში ქიშმიშით

ინგრედიენტები

50 გრ ქიშმიში

50 მლ რომი

4 ვაშლი

1 ლიმონი

30 გრ ნუში

30 გრ ნიგოზი

30 გ თხილი

60 გრ ყავისფერი შაქარი

1 ჩ.კ დარიჩინი

60 გრ კარაქი

4 დარიჩინის ჩხირები

მომზადება

ქიშმიში დაასველეთ რომში ან კონიაკში. გაასუფთავეთ ვაშლი ბირთვებიდან და დაასხით ლიმონის წვენი. ყველა თხილი დაჭერით და აურიეთ. მათ ასევე დაამატეთ ნახევარი შაქარი და დაფქული დარიჩინი.

ვაშლებს წაუსვით რბილი კარაქი და ფრთხილად გადაიტანეთ თხილში. საცხობ ფორმას ასევე წაუსვით ზეთი. მოაყარეთ ვაშლი. შეურიეთ ქიშმიში, დარჩენილი შაქარი და დაახლოებით 20 გრ ზეთი.

შეავსეთ ვაშლები ნარევით და ასევე ჩადეთ დარიჩინის ჯოხი. გამოაცხვეთ კერძი 180 ° C-მდე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათის განმავლობაში.

საინტერესოა, რომ ასეთი გემრიელი შიგთავსით გამომცხვარი ვაშლი საერთოდ არ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს. რა თქმა უნდა, შაქართან და ბანანთან ერთად კვებას აღარ ეძახიან დიეტურს, მაგრამ ასეთი საკვები იქნება შესანიშნავი ნოყიერი საუზმე ჯანსაღ საკვებს მიჩვეული ადამიანებისთვის. გაითვალისწინეთ! გემრიელად მიირთვით.

 

Related Articles