ხაჭოს რულეტი ვაშლით ღუმელში
მაცივარში ყოველთვის გვაქვს ხაჭო. რამდენი რამის მომზადება შეიძლება ამ ჯანსაღი პროდუქტისგან: ნამცხვრებიდან დაწყებული, ბლინების შიგთავსამდე. მაგრამ უფრო ხშირად, ვიდრე სხვა კერძები, ვამზადებ ხაჭოს რულეტს. წარმოუდგენლად მარტივი კერძი, სწრაფად მოსამზადებელი. ჩვენ გვჭირდება ყველაზე ძირითადი პროდუქტები და ცოტა თქვენი დრო!
განსაკუთრებით ამ ხაჭოს ცომის რულეტის რეცეპტი მოეწონება მათ, ვინც აღარ იცის რისთვის გამოიყენოს ვაშლი. ბოლოს და ბოლოს, ადრე თუ გვიან შარლოტა, ამერიკული და ცვეტაევსკის ღვეზელები მოგბეზრდებათ. მაშინ ვაშლის რულეტი ნამდვილად თქვენი არჩევანია! კარაქში და შაქარში კარამელიზებული ხილი მწიკვი დარიჩინით ძალიან სურნელოვანია.
როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს რულეტი ვაშლით ღუმელში
პრინციპში, ვაშლის რულეტების მოსამზადებლად შეგიძლიათ აიღოთ ნებისმიერი ცხიმიანი ხაჭო. თუმცა, გახსოვდეთ, რომ შეიძლება დაგჭირდეთ მეტ-ნაკლები ფქვილი ფერმენტირებული რძის პროდუქტის ცხიმის შემცველობის მიხედვით.
ინგრედიენტები
ხაჭო 400გრ
არაჟანი 100გრ
კარაქი 80გრ
კვერცხი 2ც.
მარილი 0,5ს/კ
შაქარი 80გრ
ხორბლის ფქვილი 300გრ
გამაფხვიერებელი 10გრ
ვანილი 0,5ს.კ.
მომზადება
გაასუფთავეთ ვაშლი და საჭიროების შემთხვევაში გაფცქვენით. დავჭრათ ისინი კუბებად.
ტაფაზე გაადნეთ 30 გრ კარაქი, დაუმატეთ 30 გრ შაქარი და დარიჩინი. დაუმატეთ ვაშლი და ადუღეთ სანამ დარბილდება, დროდადრო აურიეთ. შიგთავსი გავაციოთ.
ხაჭოს დაუმატეთ 1 კვერცხი, დარჩენილი შაქარი, მარილი 5% და აურიეთ. ხაჭოს მასაში შეურიეთ 50გრ დარბილებული კარაქი და 15% არაჟანი.
დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ვანილი, მოზილეთ ცომი. გაყავით 2 ნაწილად.
ცომის თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ მართკუთხედად (დაახლოებით 30 სმ და 25 სმ), მოათავსეთ ვაშლის შიგთავსის ნახევარი და გადაახვიეთ რულეტებად.
რულეტები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და წაუსვით კვერცხი. აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180°C-ზე.
ძალიან მოსახერხებელია, რომ ამ ინგრედიენტებიდან მიიღება არა ერთი, არამედ ორი მთლიანი რულეტი. ფაქტია, რომ პირველს მყისიერად მიირთმევენ! მას შეიძლება დაემატოს არაჟანი, შესქელებული რძე ან ჯემი, თუ ტკბილი გიყვართ. შეინახეთ ეს რეცეპტი და სცადეთ ამ ნამცხვრების მომზადება თქვენთვის თავისუფალ დროს. გემრიელად მიირთვით!