სალათი “კუს ვალსი” სახლის სამზარეულოს მოყვარულებისთვის
მოგწონთ თუ არა, სალათები სადღესასწაულო სუფრის მენიუში აუცილებელია. თითოეული დიასახლისი კი, გარდა ტრადიციული და უკვე მოწყენილი რეცეპტებისა, ეძებს ახალს სტუმრების გასაოცრად. დღეს ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ მოვამზადოთ მრავალფენიანი სალათი “კუს ვალსი”. ეს პროცესი არ არის ისეთი შრომატევადი, როგორც ერთი შეხედვით შეიძლება ჩანდეს. და თქვენი ძალისხმევის შედეგი ნამდვილად გაგახარებთ.
სალათი “კუს ვალსი”
შეგიძლიათ მოხარშოთ მითითებული რაოდენობის ინგრედიენტებით და ცოტა შეცვალოთ. მაგალითად, იმისათვის, რომ კერძი უფრო მსუბუქი იყოს, დაამატეთ მეტი ვაშლი და ცოტა ნაკლები კვერცხი.
ინგრედიენტები
300 გრ ქათმის ფილე
100 გრ მყარი ყველი
3 კვერცხი
1 მწვანე ვაშლი
100 გრ ქლიავი
150-200 გრ მაიონეზი
50 გრ ნიგოზი (დეკორაციისთვის)
მწიკვი მარილი
მომზადება
მოხარშული ქათამი დაჭრილი პატარა ნაჭრებად ან გაწეწეთ.
ქლიავის ჩირს დაასხით მდუღარე წყალი, კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით ზოლებად.
გაფცქვენით მოხარშული კვერცხი და გააცალკევეთ ცილა გულებისგან.
ცილა გახეხეთ უხეშ სახეხზე. ასევე ყველი და ვაშლი. გახეხეთ გულები წვრილ სახეხზე.
ნიგოზი გახეხეთ ნებისმიერი მოსახერხებელი გზით: დაჭერით დანით ან დანაყეთ.
სალათის ფოთოლი დადეთ ფენებად. ჯერ ქათმის ფილე, გემოვნებით დამარილებული, ყველი, შემდეგ მაიონეზი წაუსვით თხელ ზოლებად, დაამატეთ კვერცხის ცილა, ვაშლი, ისევ მაიონეზის ბადე, მოაყარეთ ქლიავი და გული და კვლავ ცოტა მაიონეზი. სალათს ზემოდან მოაყარეთ ნიგოზის პატარა ნაჭრები.
ასეთი მადისაღმძვრელი, გემრიელი და ნოყიერი სალათი გამოვიდა. ეს კერძი აუცილებლად გაგახარებთ თქვენ და თქვენს სტუმრებს.