გოგრის ღვეზელი ჯემით
გამოიყენე მომენტი! სანამ ჯერ კიდევ გაქვთ შესაძლებლობა დატკბეთ ნარინჯისფერი შემოდგომის სილამაზით, გააკეთეთ ეს. ამ კვირაში გამოაცხვეთ სურნელოვანი გოგრის ღვეზელი მარმელადით და თხილით. აუცილებლად მოგეწონებათ!
რბილი ბაზა, მსუბუქი ციტრუსის ნოტი და ჯემის სიტკბო მოიგებს ოჯახის ყველაზე პატარა წევრების გულებს. ვერც კი გაიგებენ, რომ ჯანსაღ და ამავდროულად საძულველ გოგრას მიირთმევენ.
როგორ გამოვაცხოთ გოგრის ღვეზელი მარმელადით
ასეთი დესერტის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჯემი ან მურაბა. გარგარი, ქლიავი და ვაშლი შესანიშნავია ამ დელიკატესისთვის. შეარჩიეთ ჯემი თქვენი გემოვნებით. შედეგი იქნება ფანტასტიკური!
ინგრედიენტები
გოგრა 500 გრ
მზესუმზირის ზეთი 160 გრ
შაქარი 200 გრ
ნიგოზი 60 გრ
სიმინდის სახამებელი 2 ს.კ.
წყალი 4 ს.კ.
ხორბლის ფქვილი 400 გრ
მარილი 0,5 ჩ/კ
გამაფხვიერებელი 2 ს/კ
ლიმონის კანი 10 გრ
დარიჩინი 1 ჩ/კ
ჯანჯაფილის ფხვნილი 0,5 ჩ/კ
კარდამონი 0,25 ჩ/კ
ჯემი 400 გრ
მომზადება
გაასუფთავეთ გოგრა. დაჭერით ნაჭრებად. ადუღეთ სანამ არ დარბილდება.
შემდეგ გოგრა დააბლენდერეთ. ცალკე კონტეინერში სიმინდის სახამებელი გავხსნათ წყალში. მიღებული მასა და მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით გოგრის პიურეში. ჩაყარეთ ვანილი და დარიჩინი.
ლიმონის ცედრა გახეხეთ წვრილ სახეხზე. დაჭერით ნიგოზი. დაამატეთ ისინი გოგრას. გაცრათ ხორბლის ფქვილი. დაამატეთ მას გამაფხვიერებელი და მარილი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად.
დაამატეთ დაფქული კოჭა და კარდამონი. აურიეთ კარგად. მზა ცომი მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაში. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთით.
როცა გაცივდება, მოაჭერით გვერდები, გავჭრათ 2 ნაწილად.
ერთი ნახევარი შეზეთეთ ჯემით. შემდეგ დაფარეთ მისი მეორე.
ზემოდანაცწაუსვით ჯემი. ნამცხვრების ნაპირები დაფხვენით და ამით დაამშვენეთ მზა დესერტი.
ნამცხვარს უნდა მივცეთ 1 საათი, რომ გემო გაუჯდეს. შემდეგ უკვე შეგიძლიათ ნიგვზით დაამშვენოთ და ჩაისთან მიირთვათ. ასეთი გემრიელი დესერტი თქვენი სუფრის ხშირი სტუმარი გახდება. ბოლოს და ბოლოს, არ არსებობს უკეთესი დესერტი თბილი შეკრებებისთვის, ჭიქა ჩაიზე!