ყოველთვის გამოდის ხრაშუნა და თეთრი და ზომიერად მჟავე. 👍

by ekaterine

მჟავე კომბოსტო: 3 რეცეპტი

მე მიყვარს მომენტი, როდესაც მჟავე კომბოსტო სუფრაზე ახალი ბოსტნეულის საზაფხულო სალათებს ცვლის. რა თქმა უნდა, სამწუხაროა, რომ ზაფხული მიდის, მაგრამ ამავე დროს სასიხარულოა.  ზამთრის მენიუ ყველა სამზადისით და გემრიელი ცხელი კერძებით არის სრულყოფილი კვება!
მე ვიყენებდი მჟავე კომბოსტოს რეცეპტს, რომელიც დედამთილმა გამიზიარა. მაგრამ შარშან გადავწყვიტე  და რაღაც ახალი ვცადე. ახლა დედამთილი მთხოვს რეცეპტებს!

მე გეტყვით, როგორ მოვადუღოთ კომბოსტო სამი გზით!

როგორ მოვამზადოთ მჟავე კომბოსტო: 3 ეტაპობრივი რეცეპტი

კლასიკური მჟავე კომბოსტო

ინგრედიენტები

3 კგ კომბოსტო

1 სტაფილო

2 ს.კ. ქვის მარილი

1 ლიტრი წყალი

2 ს.კ. შაქარი

მომზადება

მოაცალეთ კომბოსტოს ზედა რამდენიმე ფოთოლი. ბოსტნეული დაჭერით.

გაფცქვენით სტაფილო და გახეხეთ.

თბილი წყალი შეურიეთ შაქარს და მარილს.

კომბოსტოს ფურცლები მოათავსეთ ქილის ძირში, ერთი შეინახეთ მოგვიანებით.

კომბოსტო და სტაფილო შეურიეთ ერთმანეთს, ჩაყარეთ ქილაში დაწურვის გარეშე. ბოსტნეულს დაასხით ცივი მარილწყალი.

ზემოდან მოათავსეთ კომბოსტოს დარჩენილი ფოთოლი.

შეინახეთ ქილა ცივ ადგილას მინიმუმ ერთი კვირის განმავლობაში.

მჟავე კომბოსტო მარილწყალში

ინგრედიენტები

5 კგ კომბოსტო

2 ს.კ.  კამის თესლი

0,5 კგ სტაფილო

2 ს.კ. სუფრის მარილი

მომზადება

კომბოსტო დაჭერით, გასუფთავებული სტაფილო გახეხეთ.

აურიეთ ბოსტნეული, დაამატეთ კამა და მარილი. აურიეთ და მოზილეთ ინგრედიენტები, რომ მეტი წვენი მიიღოთ.
შეავსეთ ქილა ნარევით, კარგად დააჭირეთ, მოათავსეთ წონა (როგორიცაა ჭიქა წყალი) ზევით დატოვეთ 5 სმ. დატოვეთ თბილ ადგილას.
3 დღის შემდეგ მჟავე კომბოსტო შეგიძლიათ გადაიტანოთ მაცივარში.

მჟავე კომბოსტო ჭარხლით

ინგრედიენტები

4 კგ კომბოსტო

1 ჭარხალი

2 კბილი ნიორი

1 პირშუშხას ფესვი

2 ლიტრი წყალი

100 გრ შაქარი

1 კონა ოხრახუში

100გრ ქვის მარილი

მომზადება

კომბოსტო დაჭერით და ჭარხალი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
ნიორი გაატარეთ, დაჭერით ოხრახუში და პირშუშხა გახეხეთ წვრილ სახეხზე.

შეურიეთ ყველა მომზადებული ინგრედიენტი და გადაიტანეთ შესაფერის ჭურჭელში.
შეურიეთ წყალში მარილი და შაქარი, მოამზადეთ მარილწყალი.

ბოსტნეულს დაასხით მარილწყალი და გააჩერეთ 2 დღის განმავლობაში.
მოათავსეთ მჟავე კომბოსტო ქილებში, დაახურეთ თავსახური და გადააწყვეთ მაცივარში.

ჯერ გაქვთ დრო, მოამზადოთ მჟავე კომბოსტო ზამთრისთვის იმ რეცეპტის მიხედვით, რომელიც ყველაზე მეტად მოგეწონათ. უკვე წარმომიდგენია, რამდენად კარგად უხდება თბილ პიურეს. და როგორ შეგიძლია წინააღმდეგობა გაუწიო და პირველი ქილა ერთ კვირაში არ გახსნა?

Related Articles