მაღაზიის კანფეტები სავსეა ქიმიით და არომატის გამაძლიერებლებით. სახლში ნახევარ საათში ვაკეთებ! 🍬👍🏻

by ekaterine

ბავშვობიდან მიყვარდა კარამელის კანფეტები. მახსოვს, როგორ ყიდყლობდა ბებია ყოველდღიურად რამდენიმე რამეს. როგორც ჩანს, ტკბილეულისადმი დამოკიდებულება მემკვიდრეობითი აღმოჩნდა და ჩემი სიყვარული ბავშვებსაც გადაეცა. სამწუხაროა, რომ ამ ტკბილეულს აღარ ამზადებენ!

თანამედროვე მაღაზიის ტკბილეული სავსეა ყველაფრით, გარდა ბუნებრივი ინგრედიენტებისა. აქ თქვენ გაქვთ დანამატები, გემოს გამაძლიერებლები და საღებავები. მე არ გავრისკავდი ამის ჩემს შვილებისთვის მიცემას. სამაგიეროდ სახლში კარამელის კანფეტებს ვამზადებ. მხოლოდ 3 ინგრედიენტი და 20 წუთი!

როგორ მოვამზადოთ კარამელის სწრაფი ტკბილეული ტაფაში

ხელნაკეთი ტკბილეული გემრიელია და რაც მთავარია – ნატურალური. მათი მომზადებისთვის შეარჩიეთ ცხიმიანი ნაღები. მე გირჩევთ გააკეთოთ ორმაგი პორცია!

ინგრედიენტები

შაქარი 200 გრ

ნაღები 100 მლ

კარაქი 20 გრ

მომზადება

მშრალ ტაფაში ჩაყარეთ შაქარი და დადგით ცეცხლზე. განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ თხევადი ყავისფერი მასა არ გახდება.

დადგით საშუალო ცეცხლზე, დაასხით ნაღები და გააგრძელეთ მორევა, მოხარშეთ სანამ მასა არ გახდება გლუვი.

. კანფეტის ფორმირებისთვის დაუმატეთ კარაქი და ურიეთ კიდევ 2 წუთი.

ფორმას დააფარეთ პერგამენტი და ჩაასხით მასში მომზადებული მასა. დაელოდეთ სანამ გაცივდება და შემდეგ შედგით მაცივარში 30-40 წუთით.

 

 

რჩება მხოლოდ კარამელის ფენის დაჭრა ნაწილებად კვადრატებად. ახლა თქვენ იცით, როგორ გააკეთოთ კარამელის კანფეტები და გაახაროთ თქვენი საყვარელი ადამიანები ბუნებრივი დესერტით. სხვათა შორის, ჭიქა ცხელ რძეში გახსნილი კანფეტი ძალიან გემრიელ სასმელს მოგცემთ!

Related Articles