გოგრის ბლინები საფუარით
ფანჯრის მიღმა პირქუში ამინდი არ უნდა იყოს შემოდგომის მოწყენილობის მიზეზი. გაახალისეთ თქვენი განწყობა ნათელი და გემრიელი დესერტით. საფუვრიანი გოგრის ბლინები ამისთვის იდეალური კანდიდატია. ისინი ნაზი, სურნელოვანი და ზომიერად ტკბილია.
ასეთი ბლინები, სურვილისამებრ, შეიძლება ხაჭოთი მოამზადოთ. ფერმენტირებულ რძის პროდუქტს ვანილის შაქრით ვთქვეფთ ბლენდერში. შემდეგ დაუმატეთ მას გარეცხილი ქიშმიში და ყველაფერი კარგად აურიეთ. ჰაეროვან ბლინებს ვავსებთ ნაზი ხაჭოს მასით და ვახვევთ რულეტებად. გასაოცარი საუზმე მზად არის!
როგორ მოვამზადოთ გოგრის ბლინები საფუარით
ფუმფულა ცომის მოსამზადებლად საფუარი უნდა გამოვიყენოთ. მისი წყალობით, ბლინები საოცრად ნაზი გამოვა. მოზილეთ ცომი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 40 წუთის განმავლობაში. ეს დრო საკმარისია იმისათვის, რომ მზა კერძის ბრწყინვალებამ დაიპყროს ყველა!
ინგრედიენტები
წყალი 400 მლ
რძე 300 მლ
გოგრა 300 გრ
კვერცხი 3 ც.
შაქარი 50 გრ
მზესუმზირის ზეთი 50 მლ
საფუარი 1 ს.კ.
მარილი1 მწიკვი
.ხორბლის ფქვილი400გ
მომზადება
გოგრას მოაცილეთ კანი და თესლი. დავჭრათ წვრილად და დავასხათ 100 მლ წყალი. გააგზავნეთ ცეცხლზე და მოხარშეთ სახურავის ქვეშ 15 წუთის განმავლობაში.
გოგრა მოათავსეთ ღრმა თასში. ჩაასხით რძე და 300 მლ წყალი. დაამატეთ შაქარი, მარილი, კვერცხი და მზესუმზირის ზეთი. ყველაფერი ათქვიფეთ ბლენდერით, სანამ არ გახდება გლუვი, ბლინებში ჩაყარეთ საფუარი.
შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი სათქვეფით. შემდეგ დაამატეთ ხორბლის ფქვილი. ისევ აურიეთ. გადააფარეთ და გააჩერეთ 40 წუთი.
გააცხელეთ ტაფა. შეწვით წითელი ბლინები საშუალო ცეცხლზე.
მზადაა! მიირთვით გოგრის ბლინები თქვენი გემოვნებით. შეგიძლიათ მიირთვათ არც თუ ისე შაქრიანი ჯემით ან თაფლით. თქვენს ოჯახს აუცილებლად მოეწონება ეს საუზმე. მათაც კი, ვისაც გოგრა არ უყვარს, ამ ბლინებს შეჭამს. ასეთი დელიკატესის საოცარი გემო სხვა არჩევანს არ ტოვებს. და რას ამზადებთ ამ სეზონური ხილისგან: სუპები, ძირითადი კერძები თუ დესერტები? გააზიარეთ თქვენი საყვარელი რეცეპტები.