გიზიარებთ საიდუმლო სასმელს გაციების დროს, რომელიც უსიამოვნო სიმპტომებს მომენტალურად განდევნის. 😎

by ekaterine

როგორ მოვამზადოთ ასკილი: სწორი ტექნოლოგია

ბუნებრივი ნაყენი პირველი დამხმარეა სხვადასხვა დაავადებების დროს. ასეთი ეფექტური სასმელის წყალობით, თქვენ შეგიძლიათ უზარმაზარი დახმარება გაუწიოთ სხეულს. ასკილი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე ეფექტურად. ამ მცენარეს ბევრი სასარგებლო თვისება აქვს. ღირს იმის ცოდნა, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ  სხეულის ტონუსის ასამაღლებლად.

ეს წითელი კენკრა მდიდარია მაგნიუმით, კალიუმით, კალციუმით და ვიტამინების ჯგუფით. იდეალურია როგორც გაციების დროს სამკურნალოდ, ასევე მათი პროფილაქტიკისთვის. ვარდი ასევე ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის და საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ფუნქციონირების გაუმჯობესებას. ფასდაუდებელი სარგებელი!

როგორ მოვამზადოთ ველური ვარდი თერმოსის გარეშე

მომზადება

იმისთვის, რომ ვარდის ნახარშმა მაქსიმალური სარგებელი შეინარჩუნოს, აუცილებელია ნაყოფის სწორად მომზადება. ახალ კენკრას ჭრიან და ასუფთავებენ. შემდეგ ვტოვებთ მათ გასაშრობად. გირჩევთ, ვარდი არ დაფქვათ. ნახევრად გაჭერით,  უფრო მდიდარი გემო შეუნარჩუნდება.

რაც შეეხება შენახვას, ამ მიზნით უმჯობესია აიღოთ შუშის კონტეინერი, რომელიც შეიძლება მოათავსოთ მაცივარში. ასე ნაყენი გამოსაყენებელი იქნება 3 დღის განმავლობაში. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ, მოადუღოთ იმდენი კენკრა, რომ საკმარისი გქონდეთ ერთი მიღებისთვის. საჭიროების შემთხვევაში, სჯობს ახალი მოამზადოთ, რადგან ის შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმალურ რაოდენობას.

პირველი გზა

აიღეთ მომინანქრებული ან მინის ტაფა. ჩაასხით მასში 2 ს.კ. ხმელი ასკილი. დაასხით 500 მლ თბილი წყალი. ქვაბს დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 30 წუთი. გაგზავნეთ იგი ღუმელში. ხარშეთ ერთი საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. გამოიყენეთ მომზადებული ნაყენი თბილი.

მეორე გზა

კიდევ ერთი კარგი მეთოდია ასკილის ორთქლზე მოხარშვა წყლის აბაზანაზე. აიღეთ უფრო პატარა კონტეინერი. მოათავსეთ იგი უფრო დიდი ქოთნის ძირში, თავზე პირსახოცით. ქვედა კონტეინერში ჩაასხით წყალი და ჩაყარეთ 2 ს.კ. ხმელი ასკილი. დადგით ცეცხლზე. ჩაასხით 1 ჭიქა ცხელი წყალი. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით გაზქურიდან და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე ნახევარი საათით. გაწურეთ ნაყენი. სურვილისამებრ დაუმატეთ ლიმონი და ცოტა თაფლი.

ნაყენისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ნაყოფი, ასევე მისი ყვავილები, ფოთლები, ფესვები და ტოტებიც კი. თუ შესაძლებლობა გექნებათ, აუცილებლად გაამშრალეთ ეს მცენარე, რომლის ნახარშიც ბევრ დაავადებას მოგიხსნით.

 

Related Articles