უცხიმო ორცხობილა 10 წუთში
ბევრ დესერტს იმდენი დრო სჭირდება, რომ სამუშაო დღეებში მათი მომზადება თითქმის შეუძლებელია. ამიტომ, ან უნდა მიირთვათ მაღაზიაში ნაყიდი ტკბილეული, ან ჩაი დალიოთ მის გარეშე. მაგრამ ამ რეცეპტმა შეცვალა ჩემი აზრი. ზუსტად 10 წუთს ვხარჯავ მასზე და მერე 10 წუთს ველოდები ღუმელიდან გამოღებას!
თქვენ არ გჭირდებათ კვერცხი, რძე, კარაქი, კეფირი ან არაჟანი ამ ხელნაკეთი ნამცხვრების მოსამზადებლად. ჩემი ქმარი კი ხუმრობით ამბობს, რომ მას „არაფრისგან“ ვაცხობ! მართლაც, მცირე რაოდენობით ინგრედიენტებიდან მიიღება სურნელოვანი ნამცხვრების მთელი საცხობი ფურცელი!
როგორ მოვამზადოთ უცხიმო ორცხობილა 10 წუთში
ამბობენ, რომ ეს ორცხობილა დედოფალ ელიზაბეტ II-ის საყვარელი დესერტი იყო! გასაოცარია, რომ დედოფალს ასეთი მარტივი დესერტი მოსწონდა. ეს ნიშნავს, რომ არ არის აუცილებელი გემრიელი დესერტი რთულად გამოსაცხობი იყოს.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 200 გრ
სახამებელი 70 გრ
წყალი 100 მლ
მზესუმზირის ზეთი 70 მლ
შაქარი 4 ს.კ.
მარილი 0.3 ჩ.კ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.
მომზადება
ფქვილი გავცრათ სახამებელთან და გამაფხვიერებელთან ერთად. დაუმატეთ მარილი და 2 ს.კ. შაქარი.
დაუმატეთ წყალი და მზესუმზირის ზეთი, მოზილეთ რბილი ცომი.ცომი გააბრტყელეთ მართკუთხა ფენად, მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და დაჭერით კვადრატებად.
ნაჭრები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გააგზავნეთ 190°C-მდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.
დაარეგულირეთ შაქრის რაოდენობა პეჩენიების მოსამზადებლად. თუ თქვენ ტკბილი გიყვართ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი დამატკბობელი. ასევე, გამოიყენეთ უსუნო მზესუმზირის ზეთი, რათა ამ ინგრედიენტმა არ იმოქმედოს დესერტის გემოზე. სახამებელი ნებისმიერი გამოდგება.