დადგა ოქროს შემოდგომა. არ გაუშვათ ყურძნის ჯემის გაკეთების შანსი 😉🍇

by ekaterine

 ყურძნის სქელი ჯემი

შავ ყურძენს აქვს საკმაოდ სასიამოვნო გემო და არომატი. მისი წვენი გაცილებით სქელია სხვა ჯიშებთან შედარებით. სწორედ ამ წვენისგან არის იდეალური ყურძნის სქელი ჯემის მომზადება. კარგად ინახება და გამოდგება მრავალი დესერტისთვის.

მე მიყვარს მომზადების სიმარტივის გამო, შაქრის რაოდენობა დაარეგულირეთ თქვენი გემოვნებით. ასევე გაითვალისწინეთ ყურძნის ჯიში. თუ მომჟავო გეჩვენებათ, მაშინ დაამატეთ შაქარი 1: 1 თანაფარდობით. ასეთი ყურძნის ჯემი ისეთი გემრიელი, ლამაზი და მდიდარი გემოთი გამოდის, რომ ახლობლები გაიხარებენ.

 

რასთან უნდა მიირთვით ყურძნის ჯემი

ყურძნის ჯემი შესანიშნავია საუზმეზე მხოლოდ თეთრ ხრაშუნა პურთან და ჩაით. ასევე შეგიძლიათ წაუსვათ ის თხელ ბლინებს,  დაუმატოთ ნაყინის ან ყველის დესერტს. ადვილი მოსამზადებელია. წელს “იზაბელას” კარგი მოსავალია. ამიტომ, ღვინის გარდა, კიდევ 10 ქილა ასეთ ჯემს მოვამზადებ. საკმარისია ზამთრისთვის! ქვემოთ მოყვანილი რეცეპტი განკუთვნილია 1 ნახევარ ლიტრიანი ქილისთვის.

ინგრედიენტები

ყურძნის წვენი 700 მლ

შაქარი 450 გრ

ლიმონმჟავა 5 გრ

პექტინი 10 გრ

მომზადება:

მოამზადეთ ინგრედიენტები. კარგად გარეცხეთ ყურძენი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

შემდეგ გაწურეთ ყურძნის ნაზავი მარლაში ან საცერში, რათა მოაშოროთ კანი, თესლი და ზედმეტი ყლორტები.

 

დაამატეთ შაქარი, კარგად აურიეთ.

ტკბილი წვენი დადგით საშუალო ცეცხლზე და დროდადრო აურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე.

შემდეგ დაამატეთ პექტინი და ლიმონმჟავა და ადუღეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.

შეამოწმეთ მზადყოფნა. დაასხით  თეფშზე მურაბის ერთი კოვზი და გააგრილეთ. თუ ჯემი საკმარისად სქელია, ჩაასხით ქილებში და მოხუფეთ, ხოლო თუ ძალიან თხელია, კიდევ ხარშეთ.

შეინახეთ გრილ ადგილას მზა ყურძნის ჯემი.

უპირველეს ყოვლისა, კენკრა სასარგებლოა მათთვის, ვისაც მხედველობის, საჭმლის მონელების პრობლემები აქვს ან ხშირად აწუხებს გაციება. იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად კი თითოეულ ჩვენგანს ყურძენი სჭირდება.

Related Articles