ქალაქის საკონდიტრო სიმბოლო. ხაჭოს შედევრების უნიკალური რეცეპტები.

by ekaterine

ლვოვის ჩიზქეიქების რეცეპტების არჩევანი

ეს არის ქალაქის საკონდიტრო სიმბოლო. ისინი თითქმის ნებისმიერი რესტორნისა და კაფეს მენიუშია, მათი ყიდვა ყოველთვის შესაძლებელია ქუჩის ბაზრობებზე.

რა არის მათში განსაკუთრებული? მომზადების მეთოდი.  სხვაგან არ მზადდება. დავიწყოთ კლასიკური ჩიზქეიქით. ასე ეძახიან იქ, მიუხედავად იმისა, რომ ხაჭოს ნამცხვარს უფრო ჰგავს.

ხაჭოს დესერტი

ინგრედიენტები კლასიკური ყველის ღვეზელისთვის

500 გრ ცხიმიანი ხაჭო

1 ჭ. შაქარი

130 გრ კარაქი

4 კვერცხი

1ს.კ. მანანის ბურღული

50 გრ ქიშმიში

3 ს.კ.არაჟანი

2 ს.კ. კაკაო

ერთი ლიმონის ცედრა

მომზადება

გულები ათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაუმატეთ კარაქი, მანი, ქიშმიში, ლიმონის ცედრა და ყველაფერი კარგად აურიეთ.
შემდეგ დაამატეთ ხაჭო. თუ მარცვლოვანი გაქვთ, წინასწარ ათქვიფეთ ბლენდერში ან ჩანგლით გახეხეთ.

კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მიქსერით და დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. კვლავ აურიეთ და მოათავსეთ საცხობ ფორმაში. აცხვეთ 40-60 წუთის განმავლობაში 180°C-ზე.

სანამ ჩიზქეიქი ცხვება, მოამზადეთ მინანქარი. შეურიეთ 1 ს.კ.  კარაქი და 2 ს.კ. შაქარი. მორევისას დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ. დაუმატეთ არაჟანი, კაკაო და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მზა ჩიზქეიქი მორთეთ მინანქრით და მოათავსეთ ცივ ადგილას ისე, რომ გაიყინოს.

ინგრედიენტები ლვოვის  ჩიზქეისთვის კარტოფილით

800 გრ ცხიმიანი ხაჭო

350 გრ შაქარი

150 გრ კარაქი

6 კვერცხი

3 მოხარშული კარტოფილი

1/2 ქ. ქიშმიში

1 პაკეტი ვანილის შაქარი

ერთი ფორთოხლის ცედრა

მომზადება

ხაჭო, ვანილის შაქარი და კარტოფილი ათქვიფეთ ბლენდერში ერთგვაროვნებამდე. დაუმატეთ კარაქი, შაქარი, კვერცხის გული და ისევ ათქვიფეთ. შემდეგ აურიეთ ქიშმიში და ფორთოხლის ცედრა.

ცალკე ათქვიფეთ ცილა, შემდეგ შეურიეთ ხაჭოს მასას. და შეგიძლიათ გამოაცხვოთ 40 წუთის განმავლობაში 180°C ტემპერატურაზე. სუფრაზე მიტანამდე 5 საათით შედგით მაცივარში.

 

ინგრედიენტები ლვოვის ჩიზქეისთვის მოცვით

500 გრ ცხიმიანი ხაჭო

200 გრ შაქარი

120 გრ კარაქი

4 კვერცხი

1/2 ჭ. მოცვი (შეიძლება გაყინული)

1 ს.კ. მანი

3 ს.კ. არაჟანი

2 ს.კ.  კაკაო

ერთი ლიმონის ცედრა

მომზადება

ხაჭო, მანი, 100გრ კარაქი, ლიმონის ცედრა და კვერცხის გული, ათქვიფეთ შაქართან ერთად მიქსერით. ცალკე ათქვიფეთ ცილა ქაფის მიღებამდე და შეურიეთ ხაჭოს მასას. დაამატეთ მოცვი.

აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში 180°C-ზე. მზა ჩიზქეიქი ფორმაში გადააბრუნეთ მეორე მხარეს. ამ მხრიდან მორთეთ შოკოლადის მინანქრით და დატოვეთ გასაცივებლად.

ინგრედიენტები ჩიზქეიქისთვის შოკოლადის ცომში

750 გრ ცხიმიანი ხაჭო

1/2 ქ. შაქრის ფხვნილი

2 ს.კ. ფქვილი

7 კვერცხი

1 ს. კ. სახამებელი

1 პაკეტი ვანილის შაქარი

1 ქ. რძე

175 გრ კარაქი

2 ს.კ.  კაკაოს

1/2 ჭ. შაქარი

50 გრ რძის შოკოლადი

1 ჩ.კ ფქვილი

მომზადება

აიღეთ ხაჭო, 4 გული, შაქრის პუდრა, სუფრის კოვზი ფქვილი, ვანილის შაქარი, 50 გრ კარაქი, სახამებელი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ცალკე ათქვიფეთ ცილა. ნაწილი შეურიეთ ხაჭოს მასას, ნაწილი გააჩერეთ.
ჩაასხით რძე ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი, კაკაო, 125 გრ კარაქი და შოკოლადი. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ სანამ ყველაფერი არ გადნება.

ნარევი გააგრილეთ და დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, 3 გული. ყველაფერი აურიეთ, ბოლოს დაამატეთ დარჩენილი ცილები.
საცხობ ფორმაში ფენებად მოასხხით ხაჭოსა და შოკოლადის მასა. აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში 180°C-ზე. მზა ჩიზქეიქი კიდევ ნახევარი საათით შედგით ღუმელში, რომ არ დადნეს. შემდეგ გამოიღეთ.

ინგრედიენტები ლვოვის ჩიზქეიქისთვის ალუბლით

500 გრ ცხიმიანი ხაჭო

3 კვერცხი

120 გრ შაქარი

ერთი ლიმონის ცედრა

1 ს.კ. სახამებელი

1 ჩ.კ კურკუმა

1/2 ჭ. გამხმარი ალუბალი

175 გრ კარაქი

1 პაკეტი ვანილის შაქარი

მომზადება

ხაჭო, კვერცხი, შაქარი და ვანილის შაქარი ათქვიფეთ ბლენდერში. დაუმატეთ კურკუმა, ლიმონის ცედრა, სახამებელი და კვლავ ათქვიფეთ.

გამომშრალ ალუბალს დაასხით მდუღარე წყალი 10 წუთით, შემდეგ გადაწურეთ წყალი და დაუმატეთ ხაჭოს მასას. გამოაცხვეთ ეს ხილის ხაჭოს დესერტი 50 წუთის განმავლობაში 180°C-ზე.

იმისათვის, რომ ლვოვის ჩიზქეიქები ნაზი გახადოთ, უნდა აირჩიოთ არც თუ ისე სველი ხაჭო. მთავარია ის იყოს ახალი და რაც შეიძლება ერთგვაროვანი.

 

Related Articles