ფუმფულ ღვეზელი ჟოლოთი ჩაისთვის
ზაფხულში აუცილებლად ღირს კენკრის ღვეზელის გამოცხობა ერთხელ მაინც. ასეთი სურნელოვანი და გემრიელი დელიკატესი შეგიძლიათ მიიღოთ მხოლოდ ახალი ხილით. თუ ჟოლო გაქვთ, სწრაფად დაიწყეთ დესერტისთვის ცომის მოზელა. ყველა ნათესავი დააფასებს ასეთ გემრიელ ტკბილ კერძს. ამის შემდეგ, შესანიშნავი ჟოლოს ღვეზელი გახდება თქვენი სუფრის რეგულარული სტუმარი!
უნდა აღინიშნოს, რომ ასეთ კენკრის დესერტს არ შეიძლება ეწოდოს ჩვეულებრივი, რადგან მას ემატება ქოქოსის ფანტელები. ეს პატარა დამატება ნამცხვარს საოცარ გემოს ანიჭებს, რომელსაც შეუძლია ვინმე გააგიჟოს! ამიტომ, ნამდვილი ტკბილის მოყვარულებისთვის, ნამდვილი გამოცდაა დაელოდოთ, სანამ ასეთი ჰაეროვანი დელიკატესი გამოცხობას დაასრულებს.
როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა ჟოლოს ღვეზელი
იმისთვის, რომ დესერტი მაღალი იყოს, უნდა აიღოთ საცხობი ჭურჭელი 25-ზე 20 სმ-ზე, მაშინ მზა ნამცხვარი საოცრად ბრწყინვალე იქნება. და კიდევ უფრო მადისაღმძვრელი რომ გახდეს, ჟოლოს დამატება დაგეხმარებათ. დატოვეთ რამდენიმე კენკრა, რომ ფრთხილად დაადოთ ზემოდან. შედეგად, დესერტს საოცარი გარეგნობა ექნება!
ინგრედიენტები
კვერცხი 4 ც
მარილი 1მწიკვი
შაქარი 180 გრ
ვანილი 1 გრ
რძე 200 მლ
მზესუმზირის ზეთი 120 მლ
ქოქოსის ფანტელები 50 გრ
ხორბლის ფქვილი 350 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ
ჟოლო გემოვნებით
მომზადება:
ღრმა თასში ათქვიფეთ კვერცხები მარილით, შაქრით და ვანილით, სანამ გლუვი გახდება.
დაასხით რძე ოთახის ტემპერატურის და მზესუმზირის ზეთი. დაამატეთ ქოქოსის ფანტელები. დაუმატეთ ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.
საცხობ ფორმას ვაფარებთ პერგამენტს. ჩაასხით საშუალო სიმკვრივის ცომის უმეტესი ნაწილი. მოაყარეთ კენკრა. შემდეგ დაასხით დარჩენილი ცომი, თანაბრად გაანაწილეთ.
ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 50 წუთით.
მზა ნამცხვარს უნდა მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და დავჭრათ ნაჭრებად. და მართლა ღირს ასეთი დესერტის მირთმევა, მისი მორთვა შეგიძლიათ პიტნის ფოთლებით და ახალი ჟოლოთი. როგორც ხედავთ, საყვარელი ადამიანების ახალი ნამცხვრებით გახარება უმარტივესი ამოცანაა.