კარტოფილის ღვეზელები საფუვრიანი ცომით ტაფაში
ჩვენს სახლთან ახლოს ყიდიან უგემრიელეს საფუვრიან ღვეზელებს კარტოფილით, რომელიიც არაერთხელ გამისინჯავს. ნაზი, სურნელოვანი და ბუმბულივით მსუბუქი! რა თქმა უნდა, ვცადე მათი გამეორება სახლში, მაგრამ მხოლოდ მსგავსი აღმოჩნდა. ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა კარტოფილის ღვეზელებს სახლში ვამზადებ რამდენიც მინდა!
რა თქმა უნდა, ეს ღვეზელები კარტოფილით მომზადების ეტაპზეც მოგეწონებათ. არომატი ვრცელდება მთელ ბინაში შეწვის დროს! მე გირჩევთ შეინახოთ რეცეპტი და სცადოთ ეს კარტოფილის ღვეზელები რაც შეიძლება მალე.
როგორ მოვამზადოთ საფუარის ღვეზელები კარტოფილით ტაფაში
თუ მშრალის ნაცვლად ახალი საფუარის გამოყენებას გირჩევნიათ, ორჯერ მეტი, ანუ 10 გრ პროდუქტის აღება დაგჭირდებათ. ჩანაცვლება არ იმოქმედებს საფუარის ღვეზელების გემოსა და სიმსუბუქეზე.
ინგრედიენტები
კარტოფილი 800 გ
კვერცხი 1 ც
საფუარი მშრალი 5 გ
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
ხორბლის ფქვილი 600 გ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
ხახვი 1 ც.
მომზადება
პირველ რიგში მოხარშეთ 800 გრ კარტოფილი. 400 მლ ბულიონი გადაწურეთ ცალკე ჭურჭელში (ცომი მის საფუძველზე მომზადდება)
კარტოფილის თბილ ნახარშში დაამატეთ ცოტა მარილი, კვერცხი და საფუარი.
აურიეთ ინგრედიენტები, დაამატეთ ფქვილი, 50 მლ. ზეთი და მოზილეთ ცომი.
მოათავსეთ ცომი თასში, დააფარეთ პირსახოცი და დაგით თბილ ადგილას 1,5-2 საათი.
გააკეთეთ კარტოფილის პიურე. ხახვი მოშუშეთ ზეთში, დაამატეთ პიურეს, მოაყარეთ მარილი, პილპილი გემოვნებით და აურიეთ.
ცომი გადმოიტანეთ სამუშაო ზედაპირზე, გაყავით 10 ტოლ ნაწილად.
თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, მოათავსეთ მასზე გუსართი, შეკარით კიდეები კარგად.
ღვეზელები შეწვით ცხელ მზესუმზირის ზეთში ორივე მხრიდან, საშუალო ცეცხლზე.
საფუარის ცომზე კარტოფილის ღვეზელები შეგიძლიათ მიირთვათ პირველ კერძთან ერთად, სალათთან ერთად ან უბრალოდ ცალკე სახით. მოხარშვის შემდეგ ღვეზელები აუცილებლად გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაცილოთ. ღვეზელებს თავად აკეთებთ თუ გირჩევნიათ მათი ყიდვა?გაგვიზიარეთ კომენტარებში.