გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

by ekaterine

შვედური ჯემი

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი, სურნელოვანი ჯემი მინიმალური ძალისხმევით და დროით? ეს არის შვედური ჯემის რეცეპტი, მარტივი და სწრაფი. არ ითვალისწინებს კენკრის ხანგრძლივ ხარშვას. ყველასთვის, ვინც აფასებს თავისი დროის ყოველ წუთს.

კენკრის ტიპს არ აქვს პრინციპული მნიშვნელობა, გამოიყენება შავი მოცხარის, ჟოლოს, მარწყვის, მოცვის კენკრა. ნაზი თერმული დამუშავების გამო კენკრა შესანიშნავად ინარჩუნებს ფერს, არომატს და ფორმას. შვედური ჯემის უდავო პლიუსი ის არის, რომ მასში შაქრის რაოდენობა მცირდება და ჯემი უპრობლემოდ ინახება საკუჭნაოში ოთახის ტემპერატურაზე.

 

ინგრედიენტები

კენკრა 1 კგ

შაქარი 600–700 გ

მომზადება

კენკრა გარეცხეთ, ჩაყარეთ ქვაბში ჯემის მოსამზადებლად.

დადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე, მოხარშეთ ადუღების შემდეგ 15–20 წუთის განმავლობაში, გადმოდგით  ცეცხლიდან, დაამატეთ შაქარი, სწრაფად ურიეთ სანამ შაქარი არ გაიხსნება. ჩაასხით ცხელი ჯემი ცხელ სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ.

როდესაც ჯემი გაცივდება, კონსისტენციით ძალიან ჰგავს ჟელეს, წვეთი არ ჩამოდის. და ეს არის პექტინის და სხვა გელის აგენტების დამატების გარეშე, გაითვალისწინეთ. თუ მოგწონთ ჯემის მომზადების სწრაფი გზები, გამოიყენეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!

Related Articles