მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი უფრო ნატურალური და ბევრად გემრიელი იყო.

by ekaterine

პლომბირი ნაღებით და რძით

ბოლოს როდის წაიკითხეთ შეძენის დროს პროდუქტების ინგრედიენტები? ვიცი, რომ არიან ადამიანები, რომლებიც ამას მკაცრად იცავენ, მაგრამ მაინც უმრავლესობა ბრმად დებს საქონელს კალათაში. ზაფხულის დადგომასთან ერთად ნაყინის ყიდვა ყოველდღე დავიწყეთ. და სულ ახლახან წავიკითხე. შემეშინდა, ადგილზე დავდე და ხელნაკეთი ნაყინის მოსამზადებლად წავედი.

თუ ფიქრობთ, რომ საკუთარი ნაყინის დამზადება ხანგრძლივი და შრომატევადი პროცესია, მე მზად ვარ დაგარწმუნოთ საპირისპიროში. დაახლოებით 20 წუთი დამჭირდა ყველაფრის გასაკეთებლად, მაგრამ მე მივიღე უგემრიელესი ხელნაკეთი ნაყინის მთელი უჯრა.

როგორ მოვამზადოთ ხელნაკეთი ნაღების და რძის ნაყინი

რა თქმა უნდა, თუ ხელნაკეთ პროდუქტებს გამოიყენებთ,  ნაყინი ძალიან გემრიელი აღმოჩნდება. მაგრამ თუ არ გაქვთ წვდომა ფერმის რძის პროდუქტებზე, გადადით უფრო ცხიმიანზე. იდეალურ შემთხვევაში,ნაღები უნდა იყოს უცხიმო არაჟნის კონსისტენციის.

ინგრედიენტები

რძე 350 მლ

ნაღები 350 მლ

კვერცხის გული 6 ც

შაქარი 150 გრ

ვანილი გემოვნებით.

მომზადება

რძე და ნაღები ადუღების გარეშე გავაცხელოთ.

ათქვიფეთ გული შაქართან ერთად გათეთრებამდე.

წვრილი ნაკადით ჩაასხით კვერცხის მასა რძის მასაში თან განუწყვეტლივ ურიეთ.

დაამატეთ ვანილი და ურიეთ მანამ, სანამ არ გასქელდება.

დაელოდეთ სანამ ნარევი არ გაგრილდება და შედგით მაცივარში.

როცა კარგად გაცივდება, ისევ ათქვიფეთ კარგად და შედგით უკვე საყინულეში.

 

ხელნაკეთი ნაყინი კარგად ინახება საყინულეში. თუმცა, ის დიდხანს არ დარჩება, რადგან უმოკლეს დროში მიირთმევენ. მდიდარი კრემისებური გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი უფრო ნატურალური და ბევრად გემრიელი იყო. შეგიძლიათ მიირთვათ ხელნაკეთი ნაყინი ხილისა და კენკრის ნაჭრებით, ჯემით, მურაბით, მარმელადით ან შოკოლადის ტოპინგით.

 

 

Related Articles