ყაბაყის აკორდეონი
კიდევ ერთხელ დავრწმუნდი: თქვენ უნდა დაიკლოთ წონა არა ზაფხულისთვის, არამედ ზაფხულში. ხილისა და ბოსტნეულის ისეთი სიუხვეა, რომ სხვა არაფერი გინდა. თან ყველაფერი ხელმისაწვდომ ფასად. წელს განსაკუთრებით მოუთმენლად ველოდებოდი ჩემი საყვარელი ყაბაყის სეზონს, რომ ახალი რეცეპტი გამომეცადა. მალე ზღვაზე წასვლის დროა, მაგრამ ჭამა მინდა. ამიტომ ვეძებდი რაღაც დამაკმაყოფილებელს და მსუბუქს. ყაბაყის აკორდეონი მომხვდა თვალში.
გამოდის ზუსტად ისე, როგორც სურათზე, არომატი დაუვიწყარია. გასაოცარია, რომ ასეთ ლამაზ კერძს მხოლოდ სამი ინგრედიენტი აქვს. გემრიელია, ხელმისაწვდომ ფასად და მზადდება სწრაფად. ის ასევე გამოიყურება მადისაღმძვრელად.
ინგრედიენტები
ყაბაყი 3 ც
მარილი გემოვნებით
პომიდორი 2 ც
მოცარელა 250 გრ
იტალიური მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ ყაბაყი, მოაჭერით კიდეები წინ და უკან, ასევე მოაჭერით გვერდიდან ერთი ზოლი (რომ არ გადაგორდეს). თითოეული ყაბაყი დავჭრათ აკორდეონივით.
ყაბაყ მოაყარეთ მარილი ზემოდან და ნაჭრებს შორის. დატოვე 15 წუთი.
ამ დროის განმავლობაში პომიდორი და ყველი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. პომიდორი საუკეთესოდ არის დაჭრილი ნახევარ რგოლებად. შემდეგ ყაბაყის თითოეულ ნაჭერს შორის ჩადეთ პომიდვრის ნაჭერი და ყველის ნაჭერი.
შემდეგ აკორდეონებს მოაყარეთ იტალიური მწვანილი და გამოაცხვეთ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.
აქ ზეთიც კი ზედმეტი იქნება. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ყველით. მაგალითად, აიღეთ უფრო მდნარი. ან ბოსტნეულის აკორდეონს მოაყარეთ სურნელოვანი პარმეზანი. ნებისმიერ შემთხვევაში, გემრიელ კერძს მიიღებთ სულ რაღაც სამი პროდუქტისგან. თუ ეს რეცეპტი ისევე მოგეწონათ, როგორც მე, შეინახეთ ახლავე!