მარწყვის შარლოტა
ზაფხულის დასაწყისში არ მეჩქარება მისი ჭამა შაქართან ერთად. ბევრად უფრო მომწონს მარწყვის შარლოტა პირველი მარწყვიდან.
გამოდის არანაკლებ სურნელოვანი ვიდრე კლასიკური. გარდა ამისა, მას აქვს სასიამოვნო კენკრის სიმჟავე და გამოიყურება ძალიან ელეგანტურად. ამ კერძში ყველაზე კარგი ის არის, რომ ზაფხულის სიცხეში მის მოსამზადებლად ღუმელთან დიდხანს დგომა არ მოგიწევთ. სულ რაღაც 15 წუთი – და ნამცხვარი უკვე შეიძლება წინასწარ გახურებულ ღუმელში ჩადოთ.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 200 გრ
სახამებელი 40 გრ
კვერცხი 3 ც.
შაქარი 140 გრ
არაჟანი 150 გრ
მზესუმზირის ზეთი 30 მლ
ვანილინი გემოვნებით
გამაფხვიერებელი 2 ს.კ.
მომზადება
მარწყვი კარგად გარეცხეთ. თითოეული კენკრა გაჭერით შუაზე ან მეოთხედად, თუ მსხვილს აიღებთ.
ღრმა თასში ათქვიფეთ სამი კვერცხი შაქართან ერთად. ათქვიფეთ სანამ მასა არ გათეთრდება (მოცულობაში უნდა გაორმაგდეს). ამას დაახლოებით 5 წუთი დასჭირდება. შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი, მზესუმზირის ზეთი და ვანილინი.
ფქვილი შეურიეთ გამაფხვიერებელს და სიმინდის სახამებელს. დანარჩენს დაუმატეთ მშრალი ინგრედიენტები და მოზილეთ რბილი ცომი.
დარჩენილი ცომით შეავსეთ შარლოტა, ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი მარწყვი და გამოაცხვეთ ნამცხვარი ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსზე.
ცომის ნახევარი ჩაასხით ცხიმწასმულ ტაფაში. ზემოდან დაალაგეთ მარწყვის ნახევარი.
იდეალური დესერტი დილის ყავისა და საღამოს ჩაისთვის! და ყოველდღიურიდან სადღესასწაულოზე რომ გადააქციოთ, უბრალოდ მიირთვით მარწყვის ღვეზელი ნაყინთან ერთად. სილამაზისთვის ის ასევე შეიძლება მორთოთ შოკოლადით და ქოქოსის ფანტელებით. თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად უნდა სცადოთ ეს რეცეპტი.