ყოველ წელს ვაცხობ ჩემი საყვარელი დედიკოს დაბადების დღისთვის. ნამცხვარი მსუბუქია, სრულიად კარაქის გარეშე! ხაჭოს სასიამოვნო მომჟავო გემო და კაკაოს საოცარი არომატი.

by ekaterine

ბისკვიტის ნამცხვარი ხაჭოს კრემით

მრავალფენიანი კრემიანი დესერტების მომზადება ყოველთვის არ არის რთული და შრომატევადი. და ჩვენი ბისკვიტის ხაჭოს ნამცხვარი ამის პირდაპირი დადასტურებაა! წარმოგიდგენთ სასაცილოდ მარტივ, მაგრამ უგემრიელეს რეცეპტს ხელნაკეთი დესერტისთვის პირში მდნარი კრემით.

უბრალოდ შეხედე ამ ლამაზ პრინცს! ჯერ ერთი, მხოლოდ გარეგნობა იწვევს ნამდვილ კულინარიულ სიამოვნებას. მეორე, რა თქმა უნდა, გემო. კერძი კიდევ ერთხელ ადასტურებს, რომ ყველაფერი გენიალურად მარტივია. მხოლოდ 2 ჰაეროვანი ნამცხვარი ნაზი კრემის ფენით ჩაანაცვლებს ნებისმიერ სხვა ტკბილეულს. გარწმუნებთ, ამ ბისკვიტის ხაჭოს ნამცხვრის მომზადებით დიდ სიამოვნებას მიიღებთ.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 120 გ

კვერცხი 4 ც

შაქარი 120 გ

ვანილის შაქარი 1 ჩ.კ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.

მომზადება

ფქვილს შეურიეთ ვანილის შაქარი, მარილი და გამაფხვიერებელი. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები შაქართან ერთად, სანამ არ გახდება ფუმფულა. დაუმატეთ მას ფქვილი და კარგად აურიეთ.

20 x 20 სმ ზომის ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და დაასხით ცომი. აცხვეთ ნამცხვარი 30 წუთის განმავლობაში 190 გრადუსზე. მზა ოდნავ გაგრილებული ნამცხვარი გავჭრათ 2 თანაბარ ნაწილად სიბრტყეზე.

კრემისთვის ხაჭო ათქვიფეთ შაქრის ფხვნილთან ერთად. შემდეგ ცალკე ათქვიფეთ 33% ცხიმიანი კრემი. ორივე მასა ერთმანეთში აურიეთ.

ქვედა ნამცხვარს წაუსვით კრემის ნახევარი, შემდეგ გადააფარეთ მეორე ნამცხვარი. შემდეგი, წაუსვით მას დარჩენილი კრემიი. გააგზავნეთ ნამცხვარი მაცივარში 5 საათის განმავლობაში.

მითითებული დროის შემდეგ ნამცხვარს მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი.

ხაჭოს ნამცხვარი კარგად უნდა იყოს გაჟღენთილი. ამიტომ უმჯობესია მთელი ღამე მაცივარში დატოვოთ. ნამცხვრებს არ სჭირდებათ დამატებით გაჟღენთვა, რადგან ისინი თავისთავად რბილია და ნაზი კრემი მათ სათანადოდ ავსებს. მაგრამ თუ გსურთ გემოს სრულყოფილება, ბისკვიტი მსუბუქად დაასველეთ თქვენი საყვარელი სიროფით. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles