რატომ აგდებს გონიერი დიასახლისი ასანთს წყალში, სადაც კვერცხი იხარშება
ზოგჯერ ყველა ცხოვრებისეული ხრიკი არ შეიძლება აიხსნას მეცნიერულად. მაგრამ ეს არ ხდის მათ ნაკლებად ეფექტურს. დღეს ჩვენ ვისაუბრებთ ერთ-ერთ ასეთზე. მაგრამ ჯერ შეეცადეთ უპასუხოთ კითხვას, რა საჭიროა ასანთი კვერცხი მოხარშვისას.
რა თქმა უნდა, პირველი რაც აზრად მოდის, არის ცეცხლის დანთება, რომელზეც მოამზადებენ. მაგრამ ბოლოს და ბოლოს, ახლა ძალიან ხშირად არის ელექტრო ღუმელები ან სამზარეულოს სანთებლები. უმეტეს სამზარეულოებში, დიასახლისებს შეუძლიათ ადვილად გააკეთონ ასანთის გარეშე. მაგრამ ამ ლაიფჰაკში, მათ გარეშე შეუძლებელია.
ამ მეთოდს რაიმე ლოგიკური ან მეცნიერული დასაბუთება რომ ჰქონდეს, დიდი ალბათობით გამოიცნობდით. მაგრამ ჯერ არავის მიუღწევია ყველაფრის ახსნა ფიზიკის ან ქიმიის დონეზე. სწორედ ასე მუშაობს შვეიცარიული საათი მის გარეშე.
კარგი, მოდით უფრო ახლოს მივუახლოვდეთ კითხვის არსს, რატომ, ბოლოს და ბოლოს, ასანთი კვერცხის მოხარშვისას. დარწმუნებულები ვართ, ერთხელ მაინც შეგემთხვათ, რომ მოხარშვისას კვერცხი გაიბზარა ან მანამდეც გატყდა და ცილის ნაწილმა გაჟონა.
ბევრ ბავშვს მოსწონს კიდეც ეს. მაგრამ ხანდახან გინდა მაგიდაზე ლამაზი, მთლიანი კვერცხის მირთმევა. წელიწადში ერთხელ, ზოგადად, აღდგომა მოდის, რისთვისაც საჭიროა კვერცხების შეღებვა. თუ მათ აქვთ დიდი ბზარები და გაჟონილი ცილა, ესთეტიკაზე ვერც იოცნებებთ.
ზოგიერთი დიასახლისი დიდი ხანია ირჩევს ამ პრობლემის გადაჭრის მეთოდებს. ზოგი ძმარს ან სოდას ასხამს. სხვები ადუღებენ წყალში ბევრი მარილით. და მიუხედავად იმისა, რომ ყველა ეს ინგრედიენტი ყველა სამზარეულოშია და იაფია, ის მაინც ცოტა დასანანია.
რატომ იბზარება კვერცხი მოხარშვისას
მაგრამ მხოლოდ ყველაზე გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ ჩვეულებრივი ასანთი შესანიშნავად ასრულებს ამ პრობლემას. საკმარისია 3-5 მათგანი ჩაყაროთ კვერცხების თასში. ერთი შეხედვით, იდეა შეიძლება გიჟური ჩანდეს. მაგრამ შედეგი არ დააყოვნებს. მალე თქვენ გამოიყენებთ მას არაერთხელ, ამ მეთოდის ახსნის გარეშე.
და მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ არ ვიცით რა ხდება ქვაბში ასანთებსა და კვერცხებთან ერთად, პრაქტიკაში დადასტურდა, რომ ჩვეულებრივი კბილის ჩხირებიც ასრულებენ სამუშაოს წარმატებით. მაგრამ თუ გადაწყვეტთ ასანთის გამოყენებას, უმჯობესია გამოიყენოთ დამწვარი, რათა აალებადი გოგირდი კვერცხებთან ერთად არ მოიხარშოს. ის, რაც უნდა წასულიყო სანაგვეში, შეიძლება ისევ მოგვემსახუროს, უბრალოდ სხვა მიზნისთვის.
რაღაც ხმა მეუბნება, რომ თქვენ აპირებთ შეამოწმოთ ეს ხრიკი და მოხარშოთ კვერცხები ახლავე, მაშინაც კი, თუ მანამდე ისინი საერთოდ არ გინდოდათ. ეს ჯანსაღი პროდუქტი ყოველთვის შესანიშნავი კერძია. ამიტომ, საბოლოო ჯამში, მხოლოდ კარგი მადა მინდა გისურვოთ!