ბლინების მომზადების ინსტრუქციები
ნაცრისფერ დღეებში ჩემს ოჯახს რომ ვასიამოვნო, ვაცხობ “საოცარ” ბლინებს რძით, შემდეგ კი მოხარშულ კრემს ვამზადებ. ასეთი დესერტის მომზადება მარტივია, გემოს კი სიტყვებით ვერ გამოვხატავ. ეს უნდა სცადოთ!
ეს ბლინები უბრალოდ შესანიშნავია ოჯახური ჩაის წვეულებისთვის ან საუზმისთვის ფინჯან ყავასთან ერთად. სასიამოვნო ტკბილი დილა აუცილებლად გექნებათ უზრუნველყოფილი! ცალკე მინდა აღვნიშნო კრემის მომზადების მეთოდი – ამ რეცეპტის მიხედვით, ყოველთვის გამოდის.
ცომი ბლინების რძით
გეტყვით, თუ როგორ მოვამზადოთ ბლინები კრემით. დახვეწილი დელიკატესი!
ინგრედიენტები ბლინებისთვის
500 მლ რძე
200გრ ფქვილი
2 კვერცხი
2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი
1 ს.კ. შაქარი
1 ჩ.კ გამაფხვიერებელი
მარილი და ვანილი გემოვნებით
ინგრედიენტები კრემისთვის
500 მლ რძე
3 ს.კ. ფქვილი
2 კვერცხი
70 გრ კარაქი
200 გრ. შაქარი
ღრმა თასში ბლინების მოსამზადებლად შეურიეთ რძე, ფქვილი, კვერცხი, მცენარეული ზეთი. აურიეთ კარგად. შემდეგ დაამატეთ შაქარი, გამაფხვიერებელი, ცოტა მარილი და ვანილი. ყველაფერი მიქსერით ავთქვიფოთ და გავაჩეროთ ნახევარი საათი.
ტაფაზე წაუსვით ზეთი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. გამოაცხვეთ ბლინები ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
კრემის გასაკეთებლად კარაქი ათქვიფეთ. ცალკე თასში აურიეთ კვერცხი, შაქარი და ფქვილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ ხელით ან მიქსერით.
გააცხელეთ რძე ქვაბში და შემდეგ დაუმატეთ ათქვეფილი ნარევი. მუდმივად ურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხარშვის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და დატოვეთ გასაცივებლად. გაცივებული კრემი კარაქთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე.
წაუსვითთ თითოეულ ბლინს ნახევარი სუფრის კოვზი კრემი. შემდეგ, თითოეული ბლინის კიდეზე წაუსვით 2 სუფრის კოვზი კრემი და ნაზად გადაახვიეთ მილი.
ესე იგი, კრემის ბლინები მზადაა. გემრიელად მიირთვით!
სარედაქციო რჩევა
ასეთი დახვეწილი დელიკატესი შეიძლება ღირსეულად მიირთვათ სადღესასწაულო სუფრაზე. სცადეთ და მოამზადეთ ეს ტკბილი ბლინები. დარწმუნებული ვარ, ვინც მათ სცდის, აღფრთოვანებული დარჩება ამ დელიკატური დესერტით!