ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

by ekaterine

ხელნაკეთი ნაყინი

ნაყინის ისტორია 5 ათას წელზე მეტს ითვლის. ეს უძველესი კერძი პირველად გამოჩნდა გაყინული ხილის წვენისა და გამაგრილებელი სასმელების სახით. მხოლოდ ნაპოლეონ ბონაპარტის დროს გახდა პოპულარული ნაყინი მაღალ წრეებში. სწორედ ამაზე მინდა ვისაუბრო დღეს. ასევე გეტყვით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ ხელნაკეთი ნაყინი.

აბსოლუტურად ნატურალური დესერტი გრამი ქიმიის გარეშე მოეწონება როგორც ბავშვებს, ისე მოზრდილებს. გაგიკვირდებათ, რამდენად მარტივია ხელნაკეთი ნაყინის მომზადება! თქვენ გჭირდებათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტი და შეგიძლიათ გააკეთოთ ნაყინის აპარატის გარეშე. უკვე მოუთმენლად ვარ. დროა საქმეს შეუდგეთ.

ინგრედიენტები

ნაღები 500 მლ

შაქრის ფხვნილი 100 გ

ვანილი 0,2 ჩ.კ

მომზადება

ნაღები ნაყინისთვის, აირჩიეთ ყველაზე ცხიმიანი. გააგრილეთ ის მაცივარში.

გაცივებული ნაღები შეურიეთ შაქრის ფხვნილს და ვანილს. ათქვიფეთ მინიმუმ 5 წუთი, სანამ ფუმფულა ქაფი არ გამოჩნდება.

ნარევი შედგით მაცივარში ღამით და თქვენი დესერტი დილით მზად იქნება!

როგორც ხედავთ, ყველაფერი საკმაოდ მარტივია. მთავარი არა მომზადებაში, არამედ საკმარისი ცხიმიანი ნაღების არჩევაა. გირჩევთ ნაყინს დაუმატოთ შოკოლადის ფანტელი, კენკრა, ჯემი ან თხილი. იმედია მოგეწონათ ჩემი ხელნაკეთი ნაყინის რეცეპტი და გსურთ მისი გაზიარება!

Related Articles