დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით დიდხანს ვისმენ!

by ekaterine

ბისკვიტის რულეტი კარაქის კრემით

რულეტის რეცეპტი ყველაზე ნაზი კრემით არის თქვენი ხსნა, თუ მეგობრები ერთ საათში უნდა მოვიდნენ, ჩაისთვის კი არაფერია. ასეთი დესერტი მზადდება 30 წუთში და კომპლიმენტების მოსმენა გაცილებით დიდხანს მოგიწევთ! ბისკვიტის რულეტი კარაქის კრემით უდავოდ მოეწონება ყველა სტუმარს.

ასეთ ჰაეროვან დელიკატესს შეუდარებელი გემო აქვს! მერწმუნეთ, რბილი ბისკვიტი შესქელებული რძით მომზადებული შიგთავსით გულგრილს არავის დატოვებს.

როგორ მოვამზადოთ ბისკვიტის რულეტი ნაღების კრემით

კრემის კონსისტენცია პირდაპირ დამოკიდებულია ნაღების ხარისხზე. ის უნდა იყოს სქელი. თუ თქვენი კრემი ძალიან თხევადი გამოვიდა, დაამატეთ 100-150 გრ შაქრის პუდრა. ამ გზით შეგიძლიათ მიაღწიოთ სასურველ შედეგს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ც

მარილი 1 მწიკვი

შაქარი 100 გრ

ვანილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 30 გრ

ფორთოხლის კანი 50 გრ

ლიმონის წვენი 30 მლ

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

გამაფხვიერებელი 5 გრ

ყველი ნაღების 250 გრ

შედედებული რძე 100 გრ

ნაღები 200 გრ

მომზადება

გამოაცალკევეთ ცილა გულებისგან. ცილებს დაუმატეთ მარილი და ათქვიფეთ. თანდათანობით დაამატეთ შაქარი და განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ბეზეს არ მიიღებთ.

ნაზად აურიეთ გულები კვერცხის ცილის თასში. ათქვიფეთ ყველაფერი. დაუმატეთ გახეხილი ფორთოხლის ცედრა და ლიმონის წვენი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი.

დაუმატეთ მზესუმზირის ზეთი და ვანილი. დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. აურიეთ ყველაფერი სათქვეფით. მზა ცომი დადეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. გაასწორეთ სილიკონის ნიჩბით და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში.

გადაახვიეთ ბისკვიტი ჯერ ისევ ცხელი სამზარეულოს პირსახოცის გამოყენებით.

ღრმა თასში შეურიეთ ნაღების ყველი და შესქელებული რძე. ათქვიფეთ ისინი მიქსერით. დაამატეთ ცივი ნაღები 33% ცხიმიანობის. ისევ ათქვიფეთ ეს ყველაფერი.

გაშალეთ ბისკვიტი. წაუსვით კრემი. გაახვიეთ პერგამენტის ქაღალდში. გააგზავნეთ მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში.

დეკორაციისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ თეთრი შოკოლადი. გაადნეთ, შეავსეთ საკონდიტრო ტომარა და მზა რულეტზე დახაზეთ სასურველი ფორმები. შემდეგ გააგზავნეთ მაცივარში კიდევ 20 წუთის განმავლობაში. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles