დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას მოახდენს თქვენზე.

by ekaterine

ხაჭოს ფხვიერი ნამცხვრები ქიშმიშით

ხაჭოს ნამცხვრები ქიშმიშით წარმოუდგენლად ნაზია, მთავარია ღუმელში ზედმეტად არ დატოვოთ. მისგან უნდა მიიღოთ მსუბუქი, ოდნავ მოწითალო ნამცხვრები. სიმინდის ზეთი დელიკატესს განსაკუთრებულ მადისაღმძვრელ გემოს აძლევს. თუმცა, თუ ხელთ არ გაქვთ, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გამოიყენოთ სხვა. ქიშმიშის გარდა, შიგთავსში შეგიძლიათ დაამატოთ ნებისმიერი საყვარელი ჩირი – გარგარი, ფინიკი, ქლიავი. ნება მიეცით თქვენს ფანტაზიას გააქტიურდეს!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

კვერცხი 3 ც

კეფირი 100 გრ

მარილი 0,5 ჩ.კ

ვანილი 10 გრ

გამაფხვიერებელი 10 გრ

შაქარი 200 გრ

სიმინდის ზეთი 100 მლ

ხაჭო 500 გრ

სახამებელი 2 ს.კ.

ქიშმიში 100გრ

შაქრის ფხვნილი 150გრ

მომზადება

ფქვილს დაუმატეთ 0,25 ჩ/კ. მარილი, 5 გ ვანილინი და გამაფხვიერებელი, ავთქვიფოთ.

ცალკე დიდ ჭურჭელში აურიეთ სიმინდის ზეთი და 150 გრ შაქარი, შემდეგ ჩაასხით კეფირი, ათქვიფეთ 2 კვერცხი, აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, თანდათანობით გადაურიეთ ფქვილის ნარევი სითხეში და მოზილეთ ელასტიური ცომი. მოათავსეთ ცელოფანში და გააგზავნეთ საყინულეში 20 წუთის განმავლობაში. ამასობაში მოამზადეთ შიგთავსი.

შეურიეთ ხაჭო, 2 ს.კ. შაქარი, 5 გ ვანილის შაქარი, 0,25 ჩ.კ. მარილი, სახამებელი და 1 კვერცხი. ზილეთ კარგად. მიღებულ ხაჭოს მასას დაუმატეთ ქიშმიში.

სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი გაყავით სამ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ ფენად. კიდიდან ორიოდე სანტიმეტრით უკან მოათავსეთ შიგთავსი მთელ სიგრძეზე ,დაჭერით ცომი შიგთავსიდან კიდემდე თხელ ზოლებად. გადაახვიეთ ცომი რულეტად. შეახვიეთ ისე, რომ მთელი მოჭრილი ლენტი ზევით იყოს. სილამაზისთვის ჭრილებში შეგიძლიათ დაუმატოთ ქიშმიში.

მიღებული ძეხვი დავჭრათ 4-5 ნაწილად.

გაიმეორეთ პროცესი დანარჩენი ცომის ნაჭრებით.

გამზადებული ნაჭრები გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. მზა ნამცხვრებს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

 

დარწმუნებული ვარ, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას მოახდენს. გაუზიარეთ ეს მშვენიერი რეცეპტი თქვენს მეგობრებს, რათა ისინიც დატკბნენ ამ ტკბილეულის შესანიშნავი გემოთი.

Related Articles