მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

by ekaterine

რატომ არის სადგურის ღვეზელები ასეთი გემრიელი და როგორ მოვამზადოთ ისინი სახლში

რატომ არის სადგურის ღვეზელები ასე გემრიელი? შესაძლოა,  მზარეულებმა იციან რაიმე განსაკუთრებული საიდუმლო. ან ცხობას აქვს მოგზაურობის უნიკალური გემო? როგორც არ უნდა იყოს, შემწვარი ღვეზელების ცომის ეს რეცეპტი, არ არის საიდუმლო, რომელიც იმალება შვიდი საკეტის შიგნით. მოხარული ვართ, რომ გაგიზიაროთ ის.

შემწვარი ღვეზელების რეცეპტი

ღვეზელები კარტოფილით, ხორცით, ღვიძლით, კომბოსტოთი – ფურშეტი ყველა გემოვნებისთვის. რატომღაც ყველაზე მეტად კარტოფილით და მწვანილით ღვეზელები მომეწონა: წვნიანი, ცხიმიანი, თითქოს ტაფიდან ახლად ამოღებული.

ყველა არ არის დარწმუნებული სადგურის ღვეზელების ხარისხსა და სიახლეში. ვისაც ეხერხება ცხობა, გთავაზობთ თავად მოამზადოთ ისინი. შემწვარი ღვეზელების რეცეპტი ძალიან მარტივია. ყველა დიასახლისი გაუმკლავდება ამას!

ინგრედიენტები

200 მლ კიტრის მწნილის წვენი

200 მლ კარტოფილის ბულიონი

1 ჩ.კ მარილი

1 ჩ.კ შაქარი

7 გ საფუარი

4 ს.კ. მცენარეული ზეთი

800გრ ფქვილი

4-5 ცალი. კარტოფილი

მარილი, წიწაკა, პაპრიკა

1 ხახვი

მომზადება

კიტრის მწნილის წვენი ჩაასხით ღრმა თასში, დაუმატეთ წყალი, რომელშიც მოხარშეთ კარტოფილი. მარილი და პილპილი, შემდეგ აურიეთ. დაუმატეთ მშრალი საფუარი და მცენარეული ზეთი, კვლავ აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

შემდეგ ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი თასში მარილწყალთან ერთად, ბულიონი და საფუარი.  დაიწყეთ ცომის მოზელა. შემდეგ გადააფარეთ ცელოფანი და გააჩერეთ 40 წუთის განმავლობაში.

შევსება

ამ დროს, სანამ სანამ ცომი გაფუვდება გააკეთოთ გულსართი. მოხარშეთ კარტოფილი და გააკეთეთ პიურე. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და პაპრიკა. თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი. ხახვი წვრილად დაჭერით, შეწვით მცენარეულ ზეთში და ასევე დაუმატეთ კარტოფილს. აურიეთ.

როცა ცომი ამოვა, ამოიღეთ თასიდან სამუშაო ზედაპირზე. უბრალოდ არ დაგავიწყდეთ მანამდე სუფრის ზეთით შეზეთვა, რომ ცომი არ დაეკრას. გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად, რომელთაგან თითოეული კიდევ რამდენიმე ნაწილად. გააკეთეთ ცომის პატარა ბურთულები. თითოეულში შიგთავსი მოათავსეთ, შემდეგ კი ნამცხვარი შუაში გაჭერით.

ჩაასხით მცენარეული ზეთი ღრმა ტაფაში. შეწვით თითოეული ღვეზელი ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ყველა ღვეზელი დადეთ ქაღალდის ხელსახოცებზე, რომ ზეთი დაიწუროს.

ცნობილი სადგურის ღვეზელები მზადაა!

შემწვარი ღვეზელების რეცეპტი მართლა საჩუქარია! ისინი ფუმფულა და ბუმბულივით რბილი გამოდის და ბევრად უფრო გემრიელი ვიდრე სადგურზე. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles