ქაშაყი მდოგვის სოუსში
თევზის ყველა გულშემატკივარი დააფასებს ამ რეცეპტს. ქაშაყი მდოგვის სოუსში არის გასაოცარი კერძი, რომელიც უფრო და უფრო გინდება. ამიტომ, უმჯობესია დაუყოვნებლივ მოამზადოთ ასეთი კერძი რეზერვში. დარწმუნებული იყავით, დანამატისთვის მოგიწევთ სირბილი, როცა სტუმრები ასეთ გემრიელ ქაშაყს მოსინჯავენ.
რა თქმა უნდა, ამ კერძის წარმატების საიდუმლო საოცარ სოუსშია. ეს არ არის ხემსი, მაგრამ ნამდვილი კერძია. ამიტომ, თქვენი მთავარი მისიაა დროულად გაჩერდეთ, რათა არ შეჭამოთ ყველა თევზი ერთდროულად.
როგორ მოვამზადოთ ქაშაყი მდოგვის სოუსში
გემრიელი სოუსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ტკბილი მდოგვი, მაიონეზი, შაქარი, ზეითუნის ზეთი და ციტრუსის წვენი. ლაიმაც და ლიმონიც იდეალურია. ასევე იცოდეთ, რომ ზეითუნის ზეთი შეიძლება შეიცვალოს მცენარეული ზეთით. შედეგად, სოუსი კვლავ ძალიან ცხარე და არომატული იქნება.
ინგრედიენტები
ქაშაყი 2 ც
ხახვი 1 ც
კამა გემოვნებით
მდოგვი 2 ს.კ.
მაიონეზი 1 ს.კ.
ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.
შაქარი 0,5 ჩ/კ
ლაიმი 1 ც
მომზადება
ხახვი დავჭრათ ძალიან თხელ ნახევარ რგოლებად. ჩვენ დავანაწევრებთ მათ და ვაგზავნით კონტეინერის ძირში, რომელშიც თევზი იქნება მარინირებული.
ჩვენ ვარჩევთ დამარილებული ქაშაყს ფხებისგან. დავჭრათ პატარა ნაჭრებად (2,5 სმ ზომის). ხახვზე მოვაყაროთ ქაშაყი.
კამა წვრილად დაჭერით. ჩვენ მას თევზს ვაყრით.
ჩვენ ვამზადებთ სოუსს. ღრმა კონტეინერში შეურიეთ ტკბილი მდოგვი, მაიონეზი, შაქარი და 1 ლაიმის წვენი. საფუძვლიანად აურიეთ. ვამატებთ ზეითუნის ზეთს. ისევ აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ქაშაყს დაასხით სოუსი. ყველა ინგრედიენტს ვურევთ.
დააფარეთ კონტეინერს სახურავი. გააჩერეთ თევზი 3 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
ამ გზით შეგიძლიათ ქაშაყი ივასის მომზადებაც. ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებულ შორეულ აღმოსავლეთის სარდინს შეუდარებელი გემო აქვს. მერწმუნეთ, ის არაფრით ჩამოუვარდება ჩვეულებრივ ქაშაყს. დაამარილეთ ორი სახეობის თევზი და განსაზღვრეთ თქვენი საყვარელი. შემდეგ სცადეთ მოამზადოთ ქაშაყი მარილწყალში, რაც გამომცხვარი კარტოფილის შესანიშნავი თანმხლებია. გვითხარით კომენტარებში, როგორ ამარინადებთ ამ თევზს.